Χρηματιστήριο: Άντεξε στις πιέσεις, κράτησε τις 890 μονάδες

Αίθουσα Σύνταξης

26 Αυγούστου 2022, 6:02 μμ
Share

Σε μία δύσκολη χρηματιστηριακά εβδομάδα, με σημαντικές εισαγόμενες πιέσεις, αλλά και αυξανόμενη εγχώρια αβεβαιότητα υπό το βάρος και των πολιτικών εξελίξεων, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόρθωσε να μείνει αλώβητο, διατηρώντας το ανοδικό momentum και απορροφώντας με σχετική επιτυχία τις ρευστοποιήσεις που έλαβαν χώρα.

Στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η αγορά διαφύλαξε τελικά τα επίπεδα των 890 μονάδων, θέτοντας και πάλι υπό έλεγχο τις πιέσεις που εμφανίστηκαν τις πρώτες ώρες στο ταμπλό. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή πτώση 0,27% στις 893,74 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε και στις 888,57 (-0,84%).

Ο FTSE Large Cap έκλεισε με υποχώρηση 0,30%, στις 2.158,35 μονάδες, ο Mid Cap ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με οριακή άνοδο 0,01% στις 1.398,53 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,51% και έκλεισε στις 586,29 μονάδες.

Προχωρώντας σε επιμέρους τίτλους, Coca Cola, ΔΕΗ, Lamda Development, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank σημείωσαν απώλειες μεγαλύτερες του 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ElvalHalcor, Εθνική, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

Σε αντίθετη τροχιά κινήθηκαν η Quest με μεγάλη άνοδο 4,19%, αλλά και οι Motor Oil και Ελλάκτωρ, με κέρδη 1,9% έκαστη. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Titan, Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν Aegean και Βιοχάλκο.

Η αξία των συναλλαγών σήμερα ήταν εξαιρετικά χαμηλή και διαμορφώθηκε στα 33,90 εκατ. ευρώ. Ο όγκος ανήλθε στα 11,23 εκατ. τεμάχια, με ελάχιστα πακέτα.

Σε επίπεδο εβδομάδας, τέλος, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,60% και ο FTSE Large Cap κατά 0,86%. Μεγαλύτερες οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, που σημείωσε πτώση κατά 1,48% στο πενθήμερο.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές