Β. Κορέα: Επιβεβαιώνει την κράτηση Αμερικανού στρατιώτη

Αίθουσα Σύνταξης

16 Αυγούστου 2023, 2:42 μμ
Share

Ο αμερικανός στρατιώτης, που λιποτάκτησε τον Ιούλιο στη Βόρεια Κορέα, επεδίωξε να διαφύγει “από τις κακομεταχειρίσεις και τις φυλετικές διακρίσεις στον αμερικανικό στρατό”, μετέδωσε σήμερα το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA παρέχοντας την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση πως ο Τράβις Κινγκ κρατείται από την Πιονγκγιάνγκ.

“Σύμφωνα με έρευνα αρμόδιου οργάνου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο Τράβις Κινγκ παραδέχθηκε πως εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας”, μετέδωσε το KCNA.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια δήλωση της Πιονγκγιάνγκ για το θέμα αυτό από την αρχή της υπόθεσης Κινγκ. Αυτός ο αμερικανός στρατιώτης επρόκειτο να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από προβλήματα που είχε με τη νοτιοκορεατική δικαιοσύνη, όμως στις 18 Ιουλίου διέσχισε τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα αφού αναμίχθηκε με μια ομάδα τουριστών που επισκέπονταν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τα δύο κορεατικά κράτη.

“Στη διάρκεια της έρευνας, ο Τράβις Κινγκ παραδέχθηκε πως αποφάσισε να έρθει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εξαιτίας της αποστροφής του για την απάνθρωπη μεταχείριση και τις φυλετικές διακρίσεις στους κόλπους του αμερικανικού στρατού”, μετέδωσε το KCNA.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

4:30 μμ

Όμιλος FAIS: Ολοκλήρωσε την πώληση ξενοδοχείου στη Σαντορίνη αντί 28 εκατ. ευρώ

4:16 μμ

Παγιδευμένη η Αθήνα στον… ιστό του Ζελένσκι

4:02 μμ

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Σαμαρά

3:58 μμ

Να μιλάει ο Βάζελος για διαιτησία

3:44 μμ

Μας ξεφτιλίζει ο Ζελένσκι και εμείς τον στηρίζουμε…

3:31 μμ

Μουρίνιο κατά Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τις πειθαρχικές κυρώσεις

3:20 μμ

Πιέσεις στις τράπεζες, στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο

3:15 μμ

Στο μικροσκόπιο μελίσσια για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου

3:04 μμ

Παραπλανητική ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρείας ΝΝ Hellas για τις αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων στα ισόβια συμβόλαια υγείας

2:57 μμ

Συλλήψεις και έλεγχοι σε οικισμούς των Αχαρνών

2:41 μμ

Πυρά Στάρμερ κατά Μασκ για παρέμβαση στη βρετανική πολιτική σκηνή

2:36 μμ

Ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Λεάο

2:20 μμ

Άρειος Πάγος: Τέλος στους «φουσκωμένους» τόκους των δανείων Κατσέλη

2:14 μμ

Λιγότερη ψυχαγωγία, περισσότερη γνώση: Η νέα σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο – Τι δείχνουν τα δεδομένα για την Ελλάδα

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές