Ελαφρώς καλύτερη ήταν η πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,9%, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Ελαφρώς καλύτερη ήταν η πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,9%, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία (τρίτη εκτίμηση) για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στις προηγούμενες εκτιμήσεις του (26 Μαΐου) το υπουργείο είχε ανακοινώσει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%.
Η αμερικανική οικονομία επιβράδυνε πάντως αισθητά σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 όταν είχε εμφανίσει ρυθμούς ανάπτυξης 3,1% του ΑΕΠ.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μεγαλύτερη ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων του ΑΕΠ με τον ρυθμό ανάπτυξης να τοποθετείται στο 2%.






































