Με θετική ματιά αξιολογεί η Deutsche Bank τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας ότι ο κλάδος παραμένει από τους πιο ελκυστικούς στην Ευρώπη. Στο τελευταίο European Banks Valuation Weekly, η ομάδα του Benjamin Goy σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ενισχυθεί κατά +55% από την αρχή του έτους, με τις ελληνικές να ξεχωρίζουν για αποδοτικότητα και ισχυρή δανειοδοτική δυναμική.
Η Eurobank αναδεικνύεται κορυφαία επιλογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με διψήφια κερδοφορία και μερισματική απόδοση που αναμένεται να φτάσει σχεδόν το 8% το 2028. Η Πειραιώς διατηρεί ελκυστικό προφίλ με υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων και μερίσματα άνω του 7%, ενώ η Alpha Bank εμφανίζει προοπτική ανόδου 15%, αν και με χαμηλότερη μερισματική απόδοση.
Πιο συντηρητική η στάση για την Εθνική Τράπεζα, όπου οι αναλυτές δίνουν περιορισμένο περιθώριο ανόδου, ενώ η Τράπεζα Κύπρου ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη εκτιμώμενη άνοδο (+16%).
Συνολικά, οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες διαπραγματεύονται με χαμηλότερους πολλαπλασιαστές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλότερες αποδόσεις. Η Deutsche Bank τοποθετεί την Eurobank στην κορυφή των επιλογών της, επιβεβαιώνοντας τη θετική εικόνα για τον κλάδο.






































