Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης παραμένουν οι αρχές, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για αρκετές περιοχές της χώρας. Η εικόνα των τελευταίων ημερών επιμένει, με τη νότια νησιωτική Ελλάδα να αντιμετωπίζει σήμερα ιδιαίτερα αυξημένη επικινδυνότητα.
Συγκεκριμένα, σε επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4) εντάσσονται για σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου οι εξής περιοχές:
Κρήτη
Κάρπαθος
Κάσος
Χίος
Ψαρά
Σάμος
Ικαρία
Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) καταγράφεται σε αρκετές ακόμη περιοχές τόσο της ηπειρωτικής όσο και της υπόλοιπης νησιωτικής χώρας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Οι αρμόδιες αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει σπινθήρα ή φωτιά στην ύπαιθρο, ειδικά σε δάση, χορτολιβαδικές εκτάσεις και περιοχές με ξερά χόρτα.






































