Σε τροχιά έντασης μπαίνει η έξοδος των εκδρομέων, καθώς κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. επιλέγουν τον καθολικό αποκλεισμό στα αγροτικά μπλόκα, παρά τις κινήσεις αποκλιμάκωσης από πλευράς αγροτών. Η αστυνομία κλείνει προληπτικά τα σημεία και εκτρέπει την κυκλοφορία σε μακρινές παρακαμπτήριες, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και αυξημένους κινδύνους.
Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι έχουν αφήσει ελεύθερες λωρίδες ώστε να κινούνται ΙΧ, φορτηγά και οχήματα ανάγκης, όμως η πρακτική των πλήρων εκτροπών δημιουργεί τεχνητά κυκλοφοριακό χάος, ειδικά σε μεγάλα μπλόκα όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει ο δρόμος με ελεγχόμενη ροή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει σε σκληρή γραμμή, απορρίπτοντας κάθε συμβιβαστική λύση και μεταθέτοντας συλλήβδην τις ευθύνες στους αγρότες, την ώρα που αναγνωρίζεται ο κίνδυνος των επικίνδυνων παρακαμπτηρίων. Η επιλογή αυτή, αντί για αποκλιμάκωση, οξύνει το κλίμα και φορτώνει το κόστος στην κοινωνία εν μέσω γιορτών.





































