Λιμάνι Πειραιά: Ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των ισχυρών ανέμων

Αίθουσα Σύνταξης

10 Ιανουαρίου 2026, 11:02 πμ
Share

Δεμένα παραμένουν το πρωί του Σαββάτου αρκετά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, παρά το γεγονός ότι οι λιμενικές αρχές δεν έχει θέσει σε ισχύ γενικό απαγορευτικό απόπλου.

Επικαλούμενες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ωρών,ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες επέλεξαν με δική τους απόφαση να μην πραγματοποιήσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Στο λιμάνι βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι που θα ταξίδευαν με πλοία, αρκετοί εκ των οποίων έχουν μαζί τους κατοικίδια και μεταφέρουν πολλές αποσκευές. Αφού ενημερώθηκαν για τις αλλαγές, προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για να ενημερωθούν σχετικά με τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν καθώς και για τα επόμενα διαθέσιμα δρομολόγια.

Δεν έδεσαν δύο πλοία στη Μήλο

Να σημειωθεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων δεν κατάφεραν να «δέσουν» στο λιμάνι της Μήλου τα πλοία Knossos και Festos Palace, που μεταφέρουν συνολικά 1.641 επιβάτες, οι οποίοι και αναμένουν άλλο δρομολόγιο για να φτάσουν στον προορισμό τους, με άγνωστο το πότε και το πώς.

Το Knossos Palace εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Ηράκλειο και το Festos Palace είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά κατευθυνόμενο προς Μήλο και Ηράκλειο. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Festos ξεκίνησε στις 21:00 χθες Παρασκευή το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, μεταφέροντας 1.002 επιβάτες, 179 Ι.Χ. οχήματα, 10 δίκυκλα, 1 λεωφορείο/φορτηγό και 112 φορτηγά.

Καθώς η πρόσδεση του πλοίου στο νησί στάθηκε αδύνατη παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο πλοίαρχος, αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να συνεχίσει την πορεία του προς την Κρήτη χωρίς τον ενδιάμεσο σταθμό.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

8:46 πμ

Αιματηρό ξημέρωμα στη Γάζα με νέες ισραηλινές επιδρομές

8:38 πμ

Το ΣΕΦ μίλησε πρώτο: 1-0 και συνεχίζουμε

8:23 πμ

Στις… σφίξεις αναλαμβάνει ο Αλαφούζος

8:14 πμ

Το Mrdia shop δεν τα κατάφερε με την σαλάτα της Μπάρμπα Στάθης λόγω λιστέριας!

8:08 πμ

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες η Πέμπτη – Υποχωρεί η θερμοκρασία

8:02 πμ

Eκτός επιτήρησης, εντός κοροϊδίας

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές