Μεξικό και FIFA συζητούν για την ασφάλεια του Μουντιάλ

Αίθουσα Σύνταξης

5 Μαρτίου 2026, 9:13 πμ
Share

Η ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό επανέρχεται στο επίκεντρο της συζήτησης, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που προκάλεσαν νέα ένταση στη χώρα. Ο θάνατος του γνωστού αρχηγού καρτέλ «El Mencho» σε στρατιωτική επιχείρηση και τα επεισόδια που ακολούθησαν επανέφεραν τις ανησυχίες για το αν το Μεξικό μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Εδώ και καιρό υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε μια διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες. Οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και της FIFA, στην οποία θα εξεταστούν τα δεδομένα γύρω από την ασφάλεια της διοργάνωσης. Στη συζήτηση εκτιμάται ότι θα τεθούν και οι δυνατότητες των αρχών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων να εγγυηθούν την προστασία των φιλάθλων και των αποστολών.

Η μεξικανική κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η διοργάνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα, ωστόσο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το θέμα παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Με δεδομένο ότι το Μεξικό θα φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό αγώνων του Μουντιάλ, η πίεση προς τις αρχές να παρουσιάσουν ένα σαφές και αποτελεσματικό σχέδιο ασφάλειας είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δείξει αν οι διαβεβαιώσεις αυτές μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες που έχουν ήδη εκφραστεί.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

5:00 μμ

Ποιος θα κάνει μπίζνα χωρίς μίζα;

4:45 μμ

EKT: Η οικονομική κρίση επιστρέφει και θα… μείνει

4:30 μμ

Όμιλος FAIS: Ολοκλήρωσε την πώληση ξενοδοχείου στη Σαντορίνη αντί 28 εκατ. ευρώ

4:16 μμ

Παγιδευμένη η Αθήνα στον… ιστό του Ζελένσκι

4:02 μμ

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Σαμαρά

3:58 μμ

Να μιλάει ο Βάζελος για διαιτησία

3:44 μμ

Μας ξεφτιλίζει ο Ζελένσκι και εμείς τον στηρίζουμε…

3:31 μμ

Μουρίνιο κατά Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τις πειθαρχικές κυρώσεις

3:20 μμ

Πιέσεις στις τράπεζες, στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο

3:15 μμ

Στο μικροσκόπιο μελίσσια για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές