«Νέος πατριωτισμός» στην πράξη: Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της One Voice για τη δίκη των Τεμπών

Γιάννης Σεριάτος

27 Μαρτίου 2026, 5:43 μμ
Share

«Η Μαρία Καρυστιανού είναι πιο έτοιμη από ποτέ να κάνει το μεγάλο βήμα στην πολιτική» σχολίασε ο Νίκος Μανεσιώτης, προαναγγέλλοντας την αποκαλυπτική συνέντευξή της στο φύλλο της One Voice την Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» του Νίκου Νικολόπουλου ήταν καλεσμένος σήμερα ο επικεφαλής της One Voice, Νίκος Μανεσιώτης. Στο επίκεντρο της σύντομης συνομιλίας τους βρέθηκε η επιστολή του ομίλου μας στο Ευρωκοινοβούλιο, με την οποία ζητάμε την παρουσία ευρωβουλευτών-παρατηρητών στην έναρξη της δίκης-παρωδία για τα Τέμπη.

Ο Νίκος Μανεσιώτης επεσήμανε ότι, πρωτοβουλίες σαν κι αυτή συνιστούν στην πράξη τον «νέο πατριωτισμό» για τον οποίο μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε γιατί οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς δεν ανέλαβαν μια τέτοια πρωτοβουλία.

Υπενθύμισε δε ότι, με συντονιστή τον Κωστή Αϊβαλιώτη, που ως πρώην στέλεχος της Ε.Ε. γνωρίζει εκ των έσω τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είχαμε στείλει και πέρυσι ανάλογη επιστολή, χάρη στην οποία το Ευρωκοινοβούλιο έχει προγραμματίσει να αποστείλει τον Σεπτέμβρη ομάδα ευρωβουλευτών στην Ελλάδα για να λάβει ενημέρωση σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη και τη διερεύνησή του.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, στη σύντομη συνομιλία του με τον Νίκο Μανεσιώτη, του ζήτησε μια τοποθέτηση για τη Μαρία Καρυστιανού. Ο εκδότης αποκάλυψε ότι, η συνέντευξή της στην One Voice αύριο, Δευτέρα, θα αποτελέσει πολιτικό γεγονός. «Η κυρία Καρυστιανού δείχνει πιο ώριμη και αποφασισμένη από ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα στην πολιτική του τόπου, δίνοντας απαντήσεις σε εχθρούς, φίλους και κυρίως σε όσους αμφισβητούν την ικανότητά της να διαχειριστεί εθνικά θέματα» σημείωσε ο Ν. Μανεσιώτης.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές