Η WOOD & Company εμφανίζεται θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η διάρκεια της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη, τον τουρισμό και το επενδυτικό κλίμα.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών βρέθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, με τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Optima Bank να ξεχωρίζουν, καθώς ο κλάδος περνά πλέον σε φάση υψηλής κερδοφορίας και διανομών προς τους μετόχους.
Ισχυρό ενδιαφέρον καταγράφηκε επίσης για εταιρείες όπως οι Metlen Energy & Metals, Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και HELLENiQ Energy, λόγω των προοπτικών σε ενέργεια, υποδομές και επενδύσεις.
Η WOOD εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς κοντά στο 2% το 2026, αν και προειδοποιεί ότι μια παρατεταμένη διεθνής κρίση θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό και το επενδυτικό κλίμα.





































