Χ.Α.: Mε θετικό πρόσημο λίγο πριν το τέλος (upd)

Νίκος Σακελλαρίου

18 Δεκεμβρίου 2014, 10:29 πμ
Share

Συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμου η σημερινή, λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης γύρισε και πάλι σε θετικό πρόσημο. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος. Πέφτουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, υποχωρεί το ελληνικό 10ετές.

Λίγο πριν τις 17:00 ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει κέρδη 0,02%. Ο ΓΔ βρίσκεται στις 860 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ. 

Ο FTSE 20 πλέον καταγράφει απώλειες κατά 0,11%, ενώ ο FTSE Mid Cap 40 κερδίζει 0,44%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται στο ταμπλό οι 40 σημειώνουν άνοδο, οι 58 καταγράφουν απώλειες και 12 παραμένουν αμετάβλητες.

Νωρίτερα στην fmvoice.gr:

Η αμηχανία ενόψει πολιτικών εξελίξεων προδικάζει νέα πτώση στο Χ.Α.

H αμηχανία στα πρόσωπα του κυβερνητικού επιτελείου και του πρωθυπουργού μετά την ψηφοφορία δείχνει ότι οδεύουμε προς εκλογές αφού ο αρχικός στόχος των 162-165 ψήφων δεν επιτεύχθηκε. Προφανέστατα η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε και τώρα θα κληθεί να κάνει την υπέρβαση προκειμένου να επιστρέψει στις βάσεις της. Το χρηματιστηριακό ζητούμενο είναι εάν οι έλληνες και ξένοι επενδυτές θα έχουν σήμερα την ψυχραιμία να αντιδράσουν με ηπιότητα, ή θα δούμε αντίστοιχα φαινόμενα μ’ αυτά της προηγούμενης εβδομάδας. 

Γράφει: Νίκος Σακελλαρίου

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι επόμενες συνεδριάσεις προ Χριστουγέννων θα κινηθούν πτωτικά. Το πόσο πτωτικά θα είναι , θα φανεί αμέσως  με την σημερινή έναρξη της συνεδρίασης. 

Πιο ευάλωτες φαίνονται οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες εξαρτώνται ιδιαίτερα από το εξωτερικό αλλά και τα υπόλοιπα bluechips.  Ξεχωρίζουμε την καλή συμπεριφορά της Folli-Follie, εταιριών λιανικού εμπορίου, υποδομών (ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ ) και με μεγάλα ερωτηματικά για τη ΔΕΗ η οποία αν και παραμένει σχετικά υποτιμημένη σε σχέση με την λογιστική της αξία, εντούτοις η συσχέτισή της με τον κρατισμό την καθιστά ευάλωτη στις πολιτικές εξελίξεις.  ΟΤΕ και ΟΠΑΠ επηρεάζονται περισσότερο απ’ τις ξένες αγορές

Ράλι Χριστουγέννων δημιουργεί η FED και η ΕΚΤ

Η ανοδική κίνηση των ξένων αγορών προήλθε κατ’ αρχήν από τις ανακοινώσεις της FEDπου σε μεγάλο βαθμό είχαν προεξοφληθεί στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις  στις αμερικανικές αγορές.  Η άνοδος αυτή μεταδόθηκε και στις ευρωπαϊκές αγορές με τις μεγαλύτερες αγορές εξ’ αυτών (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία) αλλά και το Λονδίνο να ξεκινούν έντονα ανοδικά σήμερα. 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές