ΑΑΔΕ: Ψηφιακά έως 26/7 οι δηλώσεις φόρου πλοίων β’ κατηγορίας για τις εσωτερικές πλόες

Αίθουσα Σύνταξης

18 Ιουνίου 2024, 6:29 μμ
Share

Τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων β’ κατηγορίας του ν. 27/1975 προσφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με νέα ψηφιακή εφαρμογή της, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο. 

Παράλληλα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η προθεσμία για την υποβολή των ψηφιακών δηλώσεων φορολογικού έτους 2023, παρατείνεται μέχρι τις 26/7.

Η καταβολή του φόρου γίνεται σε δύο ισόποσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου και η δεύτερη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή των δηλώσεων πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία/Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δήλωση Φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975 και αφορά τα πλοία β’ κατηγορίας εσωτερικών πλόων, ανεξαρτήτως σημαίας.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές