Άδεια MiFID II εξασφάλισε η OKX

Αίθουσα Σύνταξης

17 Μαρτίου 2025, 2:10 μμ
Share

Το ανταλλακτήριο OKX απέκτησε άδεια σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων (MiFID II) εξαγοράζοντας μια οντότητα αδειοδοτημένη στη Μάλτα. Αυτή η κίνηση επιτρέπει στην εταιρεία να εισάγει ρυθμιζόμενα παράγωγα προϊόντα και υπηρεσίες για θεσμικούς πελάτες σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), αφού λάβει έγκριση από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μάλτας (MFSA).

Η είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής εκδήλωσης στο νησί Manoel της Μάλτας, ως μέρος της στρατηγικής της OKX για ενίσχυση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η άδεια MiFID II θα επιτρέψει στην OKX να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά, διατηρώντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τους χρηματοπιστωτικούς κανονισμούς. Προηγουμένως, η OKX είχε λάβει πλήρη άδεια MiCA (Markets in Crypto-Assets, που επιτρέπει στο ανταλλακτήριο να παρέχει τοπικές υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτογράφησης σε 30 κράτη του ΕΟΧ. Η άδεια MiCA υποστηρίζει διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης διαπραγμάτευσης, της εξωχρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης (OTC) και των αυτοματοποιημένων λύσεων συναλλαγών.

Η επέκταση της OKX στο πλαίσιο της MiFID II στοχεύει στην ευθυγράμμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές. Η εταιρεία σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες θεσμικού επιπέδου που πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα συμμόρφωσης. Η πρόσφατα αποκτηθείσα άδεια θα βοηθήσει την OKX να συνεργαστεί με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρώτης βαθμίδας και να εισαγάγει νέα ρυθμιζόμενα επενδυτικά προϊόντα.

Με την έγκριση MiFID II, η OKX σχεδιάζει να ενσωματώσει πρόσθετες δυνατότητες διαχείρισης κινδύνου και λύσεις συναλλαγών προσαρμοσμένες για θεσμικούς επενδυτές. Το ανταλλακτήριο επιδιώκει να προσφέρει προηγμένα προϊόντα παραγώγων, διασφαλίζοντας παράλληλα ασφάλεια σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Επιπλέον, οι θεσμικοί πελάτες της OKX θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες διαπραγμάτευσης παραγώγων βάσει της άδειας MiFID II. Η πλατφόρμα υποστηρίζει επί του παρόντος συναλλαγές για περισσότερα από 240 κρυπτονομίσματα, 300 ζεύγη συναλλαγών και 60 ζεύγη συναλλαγών με βάση το ευρώ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

8:46 πμ

Αιματηρό ξημέρωμα στη Γάζα με νέες ισραηλινές επιδρομές

8:38 πμ

Το ΣΕΦ μίλησε πρώτο: 1-0 και συνεχίζουμε

8:23 πμ

Στις… σφίξεις αναλαμβάνει ο Αλαφούζος

8:14 πμ

Το Mrdia shop δεν τα κατάφερε με την σαλάτα της Μπάρμπα Στάθης λόγω λιστέριας!

8:08 πμ

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες η Πέμπτη – Υποχωρεί η θερμοκρασία

8:02 πμ

Eκτός επιτήρησης, εντός κοροϊδίας

8:01 πμ

Σας έχουν χαζέψει τα κομπιούτερς και οι αριθμοί

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές