fbpx

Aegean Air: Σε χαμηλές πτήσεις

0 198

Με δύο συνεχόμενες προσπάθειες αποπειράθηκε ο τίτλος, όπως αποτυπώνεται στο εικονιζόμενο διάγραμμα με τις κορυφές Κ1 – Κ2, να εδραιώσει την διακύμανση αλλά και τα κλεισίματα υψηλότερα της περιοχής του 5,54 (ευθεία Ε), χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Η επαναφορά στην περιοχή του 5 έχει αρχίσει να λειτουργεί υπέρ της κατασκευής ενός σχηματισμού αντιστροφής (πράσινη επισήμανση).

Στηρίξεις: 5 – 4,76
Αντιστάσεις: 5,34 – 5,54

ΘΕΤΙΚΟ
Κάτω από την νέα δοκιμασία που βρίσκεται η παραπάνω περιοχή είναι επιβεβλημένο να μην επιτραπούν τα κλεισίματα σε χαμηλότερη διέλευση. Η υπέρβαση του πεδίου αντίστασης που ορίζεται από την κατερχόμενη διακεκομμένη ευθεία Κ με το 5,34 (κόκκινο βέλος), θα αρχίσει να επαναφέρει σε ισχύ τις ανοδικές συνθήκες.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Με την καθοδική παραβίαση του 5 θα ανοίξει πάλι ο δρόμος για να προσεγγιστεί η πολύ σημαντική ζώνη στήριξης 4,76 – 4,60. Η περαιτέρω υποχώρηση των κλεισιμάτων και ιδιαίτερα κάτω από το 4,60 (ευθεία Α) θα οδηγήσει τον τίτλο κοντά στο 4,20.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Ενισχυμένη πτωτική διάθεση

Στην ανάλυση της 24ης Μαρτίου είχα επισημάνει την συσσώρευση, όπως αποτυπώνεται στο εικονιζόμενο διάγραμμα με το πράσινο περίγραμμα, ως προετοιμασία για μια έντονη υποχώρηση των τιμών.

Τώρα πλέον ο τίτλος βρίσκεται μια ανάσα από τον πτωτικό στόχο (6,10) που είχα θέσει.

Στηρίξεις: 6,18 – 5,75
Αντιστάσεις: 6,72 – 7,12

ΘΕΤΙΚΟ
Η περιοχή στήριξης του 6,18 προσπαθεί να ανακόψει αυτή την έντονη επιθετική δραστηριότητα και να εδραιωθεί αυτή ως βάση για την δημιουργία των προϋποθέσεων της σταδιακής ανάκαμψης των τιμών. Η υπέρβαση του 6,72 και η παραμονή των κλεισιμάτων υψηλότερα θα αποτελεί το πρώτο βήμα σε αυτή την προσπάθεια. Η επαναφορά όμως σε ανοδικό καθεστώς μόνο με την κατάκτηση του 7,12 (ευθεία Β).

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η αδυναμία εδραίωσης των κλεισιμάτων υψηλότερα του 6,72 θα προκαλεί υποχωρήσεις υποβάλλοντας σε δοκιμασία την αντοχή του 6,18. Με την καθοδική διάσπαση αυτού θα ενεργοποιηθεί ένα πτωτικό κύμα με κατεύθυνση την περιοχή του 5,75.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More