Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Αερομεταφορές: Στο 51% της κίνησης προ κορονοϊού το 2021

0 22

Το 51% των επιπέδων προ κρίσης κορονοϊού αναμένεται να ανακτήσουν το 2021 οι αερομεταφορές, σύμφωνα με το Eurocontrol.

Ο ρυθμός επιστροφής του κλάδου στην κανονικότητα, μετά την απώλεια 6,1 εκατ. πτήσεων και 1,7 δισ. επιβατών το 2020, αναμένεται να είναι αργός.

Οι ερευνητές του Eurocontrol εκτιμούν επίσης ότι το 2021 τα αεροδρόμια θα είναι εκείνα που θα χρειαστούν απαραιτήτως περαιτέρω οικονομική βοήθεια, όπως συνέβη το 2020 με την κρατική βοήθεια στις αεροπορικές εταιρίες.

Από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς, ο όμιλος Lufthansa χρειάστηκε να ακυρώσει πολύ μεγάλο μέρος πτήσεων, το οποίο έφτασε το 67% σύμφωνα με το Eurocontrol, ενώ η Easyjet (-67%) και η μητρική της British Air, IAG (-65%), προέβησαν σε αντίστοιχο ποσοστό ακυρώσεων.

Η Ryanair πραγματοποίησε 59% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το 2019 και η Air France / KLM 55% λιγότερες. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχασε τη θέση του ως το κορυφαίο σε επίπεδο πτήσεων, και αναδείχθηκε πρώτο το Άμστερνταμ όπου η μείωση των πτήσεων ήταν μικρότερη.

Σύμφωνα με το Eurocontrol, το 51% του ευρωπαϊκού στόλου εμπορικών αεροσκαφών βρέθηκε καθηλωμένο στο έδαφος στο τέλος της χρονιάς, δηλαδή 4.118 από τα 8.048 αεροσκάφη.

Κατά την κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο, το ποσοστό αυτό είχε φτάσει στο 87%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More