fbpx

Αλ. Τσίπρας: Έκλεισε την Ομπρέλα

0 188

Απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα και με σαφή εντολή για αλλαγές αλλά και νέα ρότα με κατεύθυνση τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ο Αλέξης Τσίπρας, μετά και την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων για την Κεντρική Επιτροπή.

Με σχεδόν ολόκληρη της πρώτη δεκάδα στην Αττική και τη συντριπτική πλειονότητα στις πρωτιές των περιφερειών να ανήκουν στην κυρίαρχη τάση, οι προεδρικοί επικράτησαν κατά κράτος των αντιπάλων τους, με τα στελέχη που πρόσκεινται στην Ομπρέλα να γνωρίζουν νέα βαριά ήττα, απόρροια των όσων έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πρόσφατο συνέδριο.

Η 1voice.gr σας είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη πλευρά των προεδρικών, το 70% – 30% του συνεδρίου όχι απλά θα επιβεβαιωνόταν και στην Κεντρική Επιτροπή αλλά οι πιθανότητες ήταν περισσότερες στο να ανοίξει η «ψαλίδα». Όπερ και εγένετο. Με τα τελευταία αποτελέσματα και με μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τμήματα που δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, στην πρώτη θέση της χαοτικής Αττικής βρίσκεται η πρώην περιφερειάρχής της, Ρένα Δούρου, (κατά πολλούς εκεί οφείλεται και η «πρωτιά» της, στο ότι έχει δημιουργήσει «μηχανισμούς» σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου) με την Έφη Αχτσιόγλου να ακολουθεί. Στην Τρίτη θέση γινόταν «μάχη» ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Διονύση Τεμπονέρα, το πρόσωπο που αναδείχθηκε σε αυτήν τη διαδικασία. Σε απόσταση ακολουθεί ο Χρήστος Σπίρτζης και έπονται οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης. Τη δεκάδα φαίνεται να κλείνουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης.

Οι άλλοτε κραταιοί στην Κεντρική Επιτροπή Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης , βρίσκονται μακριά από τις πρώτες θέσεις, κάτι αδιανόητο σε προηγούμενες ψηφοφορίες της ΚΕ μέσα από τα όργανα και όχι από τη βάση του κόμματος. Πρόκειται για αυτό που προσπαθούσαν να αποφύγουν όταν διαφοροποιήθηκαν στη διάρκεια του Συνεδρίου προτείνοντας την εκλογή της ΚΕ από το σώμα του συνεδρίου και όχι από τα μέλη του κόμματος. Κι αυτό αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 60.000 μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών και όχι της λογικής του κλειστού κλαμπ.

Με τις τελευταίες θέσεις να μην έχουν «κλειδώσει» ακόμα ιδίως στην Αττική, απ’ όπου θα εκλεγεί το 50% της ΚΕ (150 μέλη) δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί ακόμα αν θα μείνουν εκτός νυμφώνος κάποια από τα ηχηρά ονόματα στην ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που επίσης αναμένεται να αλλάξει την τελική κατάταξη είναι και η ποσόστωση ανδρών/ γυναικών αλλά και αυτή που αφορά στις συνεργαζόμενες δυναμεις της Προοδευτικής Συμμαχίας, με τις πρώτες αντιδράσεις υποψηφίων να σημειώνονται ήδη στην Περιφέρεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More