fbpx

Αλ. Τσίπρας: Η ρύθμιση του χρέους του 2018 (1%) σώζει σήμερα την Ελλάδα

0 108

«Δεν σας αντέχει η κοινωνία, τρία χρόνια ήταν αρκετά» τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα πότε θα γίνουν στη χώρα πρόωρες εκλογές, όπως επίσης και να αφήσει κατά με΄ρους τις διαρροές και τις φήμες.

Κατά τη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στα 46 λεπτά της ομιλίας του είπε τόσα πολλά ψέματα αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στις λέξεις που προκαλούν οργή και αγανάκτηση στον ελληνικό λαό, όπως ακρίβεια, πληθωρισμός, πανδημία και «σκευωρία».

«Η πραγματικότητα σας διαψεύδει» τόνισε και επεσήμανε πως μπορεί ο πρωθυπουργός να επιχείρησε να εμφανιστεί σήμερα φιλεργατικός, αλλά το κόμμα του έφερε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, την κατάργηση 8ωρου και εργασιακή ζούγκλα. Έκανε λόγο για «μεγάλη εκκαθάριση» στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για χάρη των κολεγίων, για «εξαπάτηση» των συνταξιούχων με τα αναδρομικά, για αλαλούμ στην έκδοση συντάξεων.

Αναφορικά με την ενέργεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η κρίση φέρει την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας για χάρη των υπερκερδών των εταιριών της ενέργειας αλλά και ένεκα της αισχροκέρδειας του κράτους, το οποίο επωφελείται από τα έσοδα που φέρνουν οι σχετικοί φόροι τους οποίους επιμένει να μην μειώνει. Εν αντιθέσει με την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο τιμόνι της διακυβέρνησης, οπότε και δεν σημειώθηκε αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος ούτε κατά ένα ευρώ.

Για το με΄τωπο της οικονομίας, αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η ρύθμιση του χρέους που έγινε το 2018 και έχει ισχύ μέχρι το 2030 που σώζει σήμερα την εθνική οικονομία από την σαρωτική αύξηση των βασικών επιτοκίων στην οποία προχωρούν οι κεντρικές τράπεζες, όπως και συνολικότερα η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έδωσε μεγάλη ανακούφιση στον κόσμο. Αντίθετα, επί ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, η χώρα χρεοκόπησε δυο φορές, οδηγήθηκε λόγω των ελλειμμάτων στα μνημόνια, αφέθηκαν άδεια τα κρατικά ταμεία, προχώρησαν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, εκτινάχθηκε η ανεργία και συρρικνώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προκήρυξη εκλογών τον Σεπτέμβρη, με ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης στο φόντο των οξυμμένων εθνικών θεμάτων.

Βασικά σημεία της πρωτολογίας Τσίπρα:

“Σε 46 λεπτά ομιλίας δεν είπατε κ. Μητσοτάκη τις λέξεις ακρίβεια, πληθωρισμός, βενζίνη, πανδημία και σκευωρία. Δεν άκουσα αυτές τις λέξεις. Η ομιλία σας σήμερα είναι case study για το πόσα πολλά ψέματα μπορεί να πει κανείς σε μία ομιλία και να κάνει το μαύρο άσπρο.

– Ντυθήκατε σήμερα μέχρι και ΚΚΕ, μας είπατε ότι δίκιο είναι το δίκιο του εργάτη, εσείς που καταργήσατε το 8ωρο και όλο το πλαίσιο της εργασίας.

– Επενδύετε σε ένα κοινό που θεωρείτε ότι έχει άγνοια. Δεν έχει άγνοια ο λαός, μην τον υποτιμάτε έτσι.

– Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και καιρό παίζει με τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία και βέβαια με τις εκλογές, που έχουν γίνει αντικείμενο στοιχημάτων στο καζίνο του καθεστώτος του.

– Το παιχνίδι αυτό πρέπει να τελειώνει, να αφήσετε τα ήξεις αφίξεις, είστε ο πρώτος ΠΘ που κατάφερε να γίνει μόνος του παράγοντας πολιτικής αστάθειας.

– Ζητάμε εκλογές έξι μήνες γιατί η χώρα οδηγείται σε βαθύ αδιέξοδο, αποδεικνύεστε πολλαπλασιαστής της κρίσης. Κάθε μέρα που περνά φορτώνετε και νέα βάρη στην επόμενη κυβέρνηση και στο λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More