Alpha Bank: Αγορές ιδίων μετοχών ύψους 12,2 εκατ. ευρώ

Αίθουσα Σύνταξης

20 Ιανουαρίου 2026, 10:23 πμ
Share

Σε νέες αγορές ιδίων μετοχών προχώρησε η Alpha Bank, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος επαναγοράς τίτλων.

Κατά το χρονικό διάστημα 12 έως 16 Ιανουαρίου 2026, η τράπεζα απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνολικά 3.098.792 μετοχές, με μέση τιμή κτήσης 3,94 ευρώ ανά τίτλο. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε σε περίπου 12,2 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων αγορών, το χαρτοφυλάκιο ιδίων μετοχών της Alpha Bank διαμορφώνεται σε 35.044.372 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,51% του συνολικού αριθμού των μετοχών της τράπεζας.

Η κίνηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό διαχείρισης κεφαλαίων και ενίσχυσης της αξίας για τους μετόχους, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές