Αποκαλύφθηκαν απόρρητα σχέδια των Ρώσων για κατάληψη της Ουκρανίας

Αίθουσα Σύνταξης

4 Μαρτίου 2022, 1:42 μμ
Share

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέσχεσαν μυστικά σχέδια μάχης που άφησαν πίσω τους Ρώσοι στρατιώτες.

Είπε ότι τα έγγραφα έδειχναν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα διαρκούσε 15 ημέρες.

Τα κατασχεθέντα έγγραφα αναρτήθηκαν στο Facebook από το υπουργείο και έδειχναν τα πολεμικά σχέδια μιας από τις μονάδες της τακτικής ομάδας του τάγματος της 810ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ναυτικού πεζικού της φρουράς του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το υπουργείο.

Ένας χάρτης εισβολής, ένας πίνακας και ένας κατάλογος προσωπικού περιλαμβάνονταν στα έγγραφα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Οι φωτογραφίες των φερόμενων ρωσικών εγγράφων δημοσιεύσε στον λογαριασμό της στο Facebook η Επιχειρησιακή Ομάδα Ανατολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιτελείς ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία στις 18 Ιανουαρίου.

«Χάρη στις επιτυχημένες ενέργειες μιας από τις μονάδες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων οι Ρώσοι εισβολείς όχι μόνον χάνουν οπλισμό και άνδρες, αλλά μέσα στον πανικό τους αφήνουν πίσω και απόρρητα έγγραφα», γράφουν.

Η Ομάδα αυτή του ουκρανικού στρατού λέει ότι κατέσχεσε τα έγγραφα από την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χάρτες, λεπτομέρειες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, ραδιοσυχνότητες και διακριτικά κλήσης, λίστα προσωπικού.

Σύμφωνα με τα έγγραφα η Ρωσία σχεδιάζει να νικήσει την Ουκρανία σε δύο εβδομάδες. Το επιχειρησιακό σχέδιο προέβλεπε έναρξη της εισβολής στις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι της 6 Μαρτίου κατάληψη της χώρας και ολοκλήρωσης της επιχείρησης.

Η ρωσική μονάδα διατάχθηκε να αποβιβαστεί από το αποβατικό Orsk στην περιοχή της Στεπάβνικα Πέρσα στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσα στο Ζαπορίγια Ομπλάστ της νότιας Ουκρανίας με στόχο να προωθηθε, να αποκλείσει τη Μελιτόπολη και να την καταλάβει σε συνεργασία με το 177ο Σύνταγμα Πεζοναυτών, που κανονικά ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Κασπίας και μετακινήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα έναν μήνα πριν ξεκινήσει η εισβολή.

Το γεγονός ότι η ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ενέκρινε στις 18 Ιανουαρίου τα σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία υπονοεί ότι χρειάστηκαν μήνες για την εκπόνησή τους.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές