Aρχές Σεπτεμβρίου η γενική συνέλευση της ΑΒΑΞ

Κώστας Κυπριώτης

4 Ιουλίου 2019, 5:36 πμ
Share

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει πρόσθετα στοιχεία από την κατασκευαστική εταιρία ΑΒΑΞ για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του κυπριακού ομίλου J&P και έτσι δεν υπάρχει χρόνος να τηρηθούν οι προθεσμίες, με βάση την τελευταία απόφαση για αύξηση, ώστε να αντληθούν τα 20 εκατ. ευρώ που ζητεί η εισηγμένη.

Συνεπώς θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση, που αναμένεται στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Συνεπώς για τις αρχές Οκτωβρίου πάει πλέον η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΒΑΞ, καθώς μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα, με την ολοκλήρωση κάποιων διαδικασιών και με τα τέσσερα έργα που εκτελούσε από κοινού με την υπό εκκαθάριση J&POverseas. Στην εγχώρια αγορά η εταιρία διεκδικεί έργα ιδιαίτερης σημασίας, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό, ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης και τα Σχολικά Κτίρια Κρήτης (Έργο ΣΔΙΤ), για τα οποία έχει καταθέσει οικονομική προσφορά.

Σε εξέλιξη είναι επίσης, το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία, το οποίο η ΑΒΑΞ ανέλαβε πρόσφατα, ως μέρος της κοινοπραξίας «Μεσόγειος – AVAX – ΑΑΓΗΣ».

Παραχωρήσεις – Εισφορά υψηλών μερισμάτων

Σε ότι αφορά τις παραχωρήσεις ο Όμιλος αυτή τη στιγμή διατηρεί ενεργές 18 παραχωρήσεις σε υποδομές συγκοινωνιών, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, μαρίνες και σχολικά κτήρια. Συγκεκριμένα, η ΑΒΑΞ συμμετέχει με 34,21% στην Αττική Οδό, 20,53% στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, 15,0% στο Μορέα, 23,61% στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, 19,1% στην Ολυμπία Οδό, 100% σε ΣΔΙΤ Σχολείων Αττικής και με 33,5% στη Μαρίνα Λεμεσού στην Κύπρο.

Από τις παραχωρήσεις που είναι ήδη ώριμες και σε πλήρη λειτουργία αναμένονται μερίσματα της τάξεως του 1,15 δισεκατομμυρίου ευρώ, έως το 2043, σύμφωνα με τα τρέχοντα οικονομικά μοντέλα.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

4:16 μμ

Παγιδευμένη η Αθήνα στον… ιστό του Ζελένσκι

4:02 μμ

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Σαμαρά

3:58 μμ

Να μιλάει ο Βάζελος για διαιτησία

3:44 μμ

Μας ξεφτιλίζει ο Ζελένσκι και εμείς τον στηρίζουμε…

3:31 μμ

Μουρίνιο κατά Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τις πειθαρχικές κυρώσεις

3:20 μμ

Πιέσεις στις τράπεζες, στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο

3:15 μμ

Στο μικροσκόπιο μελίσσια για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου

3:04 μμ

Παραπλανητική ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρείας ΝΝ Hellas για τις αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων στα ισόβια συμβόλαια υγείας

2:57 μμ

Συλλήψεις και έλεγχοι σε οικισμούς των Αχαρνών

2:41 μμ

Πυρά Στάρμερ κατά Μασκ για παρέμβαση στη βρετανική πολιτική σκηνή

2:36 μμ

Ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Λεάο

2:20 μμ

Άρειος Πάγος: Τέλος στους «φουσκωμένους» τόκους των δανείων Κατσέλη

2:14 μμ

Λιγότερη ψυχαγωγία, περισσότερη γνώση: Η νέα σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο – Τι δείχνουν τα δεδομένα για την Ελλάδα

2:00 μμ

Βουτιά για το Bitcoin – Οι ρευστοποιήσεις ξεπέρασαν τα 1,8 δισ. δολάρια

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές