Attica Group: Γιατί παίρνει δάνεια

Μαρία Μπακοπούλου

31 Μαΐου 2021, 1:46 μμ
Share

Συνεχίζει τις ενέργειες για να ενισχύσει το στόλο της η εισηγμένη, ολοκληρώνοντας την κίνησή της να ναυπηγήσει τρία πλοία Aero Catamaran για τη γραμμή του Αργοσαρωνικού.

Πιο συγκεκριμένα, το Attica Group προχωρά στην υπογραφή δανειακής σύμβασης για τη ναυπήγηση των τριών πλοίων Aero Catamaran, συμφωνία η οποία είχε κλείσει πριν από μερικούς μήνες, έως 14,7 εκατ. ευρώ και στην έκδοση μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου έως 55 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για υπογραφή δανειακής σύμβασης με την ALPHA BANK και τον οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων της Νορβηγίας Eksportkreditt Norge AS με την εγγύηση της Norwegian Export Credit Guarantee Agency, για την κάλυψη κοινού Ομολογιακού Δανείου που θα εκδοθεί από 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, μέχρι ποσού Ευρώ 14,7 εκατ., με σκοπό τη χρηματοδότηση έως 70% του συνολικού τιμήματος ναυπήγησης και αγοράς (pre-delivery & post-delivery finance), τριών επιβατηγών ταχύπλοων πλοίων τύπου AERO Catamaran, βάσει της ήδη ανακοινωθείσας συμφωνίας με το ναυπηγείο Brødrene Aa της Νορβηγίας.

Σημειώνεται ότι πέραν της πιστοληπτικής ικανότητας του Ομίλου, κριτήρια επιλεξιμότητας για τη χρηματοδότηση της εν λόγω επένδυσης αποτέλεσαν και κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης (ESG), αφού τα τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής Aero Catamaran, τα οποία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, θα συντελέσουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στη μείωση του χρόνου ταξιδιού, στην αύξηση της μεταφορικής ικανότητας, και τελικά στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, προχωρά στη σύναψη συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας ύψους έως Ευρώ 55 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρία, τα νέα κεφάλαια, που διατίθενται για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς, θα ενισχύσουν σημαντικά τη διαθέσιμη ρευστότητα του ομίλου και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση του επενδυτικού του σχεδιασμού.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές