Attica Group: Κατασκευάζει έξι νέα πλοία
Σε μια ακόμη κίνηση για την περαιτέρω επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της περνά η Attica Group, με τον σχεδιασμό για την κατασκευή έξι νέων πλοίων τα επόμενα χρόνια. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Capital Day της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, παρουσία περίπου 30 επενδυτών.
Η εκδήλωση οργανώθηκε ενόψει του προγραμματισμένου placement μετοχών, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της εταιρείας και την υποστήριξη της αναπτυξιακής της στρατηγικής.
Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της, η Attica Group δρομολογεί την απόκτηση δύο νεότευκτων πλοίων τύπου E-Flexer μέσω συμφωνίας με τη σουηδική Stena RoRo. Τα πλοία αυτά θα ναυλωθούν μακροχρόνια, με δικαίωμα αγοράς, και θα εξυπηρετούν τις γραμμές της Αδριατικής. Τα E-Flexer είναι σύγχρονα πλοία υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σχεδιασμένα για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.
Τρία catamaran για τον Αργοσαρωνικό
Η εταιρεία παράλληλα σχεδιάζει την κατασκευή τριών ταχύπλοων catamaran τύπου Aero, που θα καλύψουν τις γραμμές του Αργοσαρωνικού, αντικαθιστώντας παλαιότερα σκάφη με πιο σύγχρονες, αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Τα Aero catamaran είναι γνωστά για την υψηλή ταχύτητα και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, καθιστώντας τα ιδανικά για τις ανάγκες των συγκεκριμένων δρομολογίων.
Ενώ επιπλέον, δρομολογεί και τη ναυπήγηση ενός συμβατικού πλοίου που θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες των δρομολογίων στο Αιγαίο. Το νέο πλοίο θα έχει αυξημένη χωρητικότητα, βελτιωμένες ανέσεις για τους επιβάτες και τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.