Από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Capital Clean Energy Carriers (Βαγγέλης Μαρινάκης).
Το μέγεθος της έκδοσης αναμένεται σε 250 εκατ. ευρώ ενώ η διάρκειά του θα είναι επταετής, με κάθε ομολογία να έχει ονομαστική αξία 1.000 ευρώ. Το ομόλογο αναμένεται να τεθεί σε διαπραγμάτευση στην κατηγορία των τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χρηματιστηρίου.
Η διαπραγμάτευση των νέων ομολόγων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026.
Το εύρος επιτοκίου έχει οριστεί μεταξύ 3,75% – 4,05%. Το τελικό επιτόκιο θα καυθοριστεί μέσω Η.ΒΙ.Π. και θα ανακοιβνωθεί μετά τη λήξη της δημόσιας προσφοράς ενώ η περίοδος εκτοκισμού είναι ανά εξάμηνο
Πού θα διατεθούν τα κεφάλαια
Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης τα έσοδα για την εκδότρια θα φτάσουν, αφαιρουμένων των εξόδων, τα 242,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ενημερωτικό θα χρησιμοποιηθούν από την Εταιρεία, αρχής γενομένης από την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ως ακολούθως: Ποσοστό 62,7%, ήτοι ποσό περίπου €152,0 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του ΚΟΔ 2021 έως την ημερομηνία αποπληρωμής του σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος ΚΟΔ 2021, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της CPLP Shipping Holdings PLC.
Ποσοστό 28,9%, ήτοι ποσό περίπου 70,0 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί έως τις 31.12.2026 για τη χρηματοδότηση μέρους του τιμήματος υπό ναυπήγηση πλοίων που απέκτησαν Θυγατρικές της Εκδότριας.
Ποσοστό 8,4%, ήτοι ποσό περίπου 20,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών της Εκδότριας σε κεφάλαιο κίνησης.



































