Χωρίς απτά αποτελέσματα για την απελευθέρωση των τουριστικών μετακινήσεων των Βρετανών στην Ελλάδα, το ταξίδι Θεοχάρη στο Λονδίνο

Γιώργος Παλαιτσάκης

13 Μαΐου 2021, 2:13 μμ
Share

Αόριστες υποσχέσεις των Βρετανών ότι, κάποια στιγμή σε κάποια … επόμενη αναθεώρηση των αξιολογήσεών τους ως προς τους επιδημιολογικούς κινδύνους των χωρών που θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί για τους συμπολίτες τους, η Ελλάδα θα κριθεί ως … ακίνδυνος προορισμός έλαβε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η ελληνική πλευρά ανέφερε απλώς ότι κατά την επίσκεψη του υπουργού, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στη διαδικασία απελευθέρωσης των ταξιδιών ανάμεσα σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα , όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν απτά και η χώρα μας παραμένει σε δυσμενή αξιολόγηση από τους Βρετανούς.
Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς πολίτες, έχει βαθμολογηθεί με … χρώμα “πορτοκαλί” στο σύστημα αξιολόγησης επιδημιολογικού κινδύνου που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο έχει τη σχηματική μορφή ενός φωτεινού σηματοδότη, όπου με πράσινο χρώμα βαθμολογούνται οι χώρες με χαμηλό επιδημιολογικό κίνδυνο, με πορτοκαλί αυτές που έχουν αυξημένο κίνδυνο και κόκκινο αυτές που έχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο.

Από τις συνομιλίες που είχε ο κ. Θεοχάρης στο Λονδίνο με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και σημαίνοντες εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών και tour operators της Μεγάλης Βρετανίας προκύπτει απλώς αισιοδοξία ότι η Ελλάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να συμπεριληφθεί σύντομα στην «πράσινη» ζώνη των πλέον ασφαλών τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με το σύστημα κατάταξης της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Στο Λονδίνο ο υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, Nigel Adams. Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «ο κ. Adams και εγώ εκφράσαμε την ίδια πολιτική βούληση για τη βελτίωση της κατάταξης της Ελλάδας στο τριζωνικό σύστημα -ή “φωτεινό σηματοδότη” – που εφαρμόζει η Μεγάλη Βρετανία για τους πολίτες της οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα, στις επόμενες αξιολογήσεις των τουριστικών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες, θα πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι είναι τώρα, δηλαδή να περάσει από το ‘πορτοκαλί’ στο ‘πράσινο’».

Ο υπουργός Τουρισμού ισχυρίστηκε εξάλλου ότι «η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ ικανοποιημένη από τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων όλων των ελληνικών νησιών».
«Βάσει αυτού», όπως υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης, «οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά νησί, με την πρόθεση να άρουν τους σχετικούς περιορισμούς. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην Ελλάδα θα συνεργαστεί στενά με τους Βρετανούς συναδέλφους τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος για τις δύο χώρες. Και ο στόχος μας είναι να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε να ληφθούν οι επιστημονικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη απελευθέρωση των τουριστικών μετακινήσεων».

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές