Δ. Μελισσανίδης – Aegean Marine: Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός

Αίθουσα Σύνταξης

6 Σεπτεμβρίου 2019, 5:11 πμ
Share

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «F&MVoice» της 1ης Αυγούστου ήρθε, εμμέσως, να επιβεβαιώσει χτεσινό δημοσίευμα του insidestory.gr, σύμφωνα με το οποίο η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα έφοδο σε γραφεία εταιρειών που συνδέονται με την AegeanMarinePetroleumNetworkInc., σε κτήριο των βορείων προαστίων.

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου, Τάσου Τέλλογλου, η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση servers και σκληρών δίσκων από τις εγκαταστάσεις εταιρειών που εμφανίζονται ως γραφεία πωλήσεων της εταιρείας ναυτιλιακών καυσίμων που ίδρυσε ο Δ. Μελισσανίδης ή συνδέονται με αυτή, στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα ηλεκτρονικά μέσα που κατασχέθηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία για τη δραστηριότητα των εταιρειών το διάστημα 2014-2017, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο Μελισσανίδη.

Η επιχείρηση, που οργανώθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα και είδε χτες για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής από τις Αρχές των ΗΠΑ, που ερευνούν την υπόθεση Aegean στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Την 1η Αυγούστου, η «F&M Voice» είχε αποκαλύψει ότι η έρευνα για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, που ίδρυσε ο Έλληνας επιχειρηματίας και η οποία οδηγήθηκε στην κατάρρευση το 2018, έφτασε στην Ελλάδα. Όπως έγραφε, τότε, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, η Security and Exchange Commission των ΗΠΑ ζήτησε τη συνδρομή των αντίστοιχων ελληνικών Αρχών, προκειμένου να διερευνηθούν και οι εγχώριες δραστηριότητες των εταιρειών του Μελισσανίδη, που ενδέχεται να συνδέονται με την υπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι οι πιστωτές της Aegean Marine Petroleum Network θεωρούν τον επιχειρηματία υπεύθυνο για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων από την εταιρεία, η οποία επιχειρήθηκε να «κρυφτεί» με εικονικές συναλλαγές και τον έχουν κατονομάσει σε επίσημα έγγραφα ως πρόσωπο εναντίον του οποίου θα εγερθούν δικαστικές διεκδικήσεις.

Μάλιστα, ασφαλιστικό ταμείο δημοσίων υπαλλήλων από την Πολιτεία της Γιούτα που είχε επενδύσει στην Aegean έχει, ήδη, καταθέσει αγωγή εναντίον του ίδιου του Δ. Μελισσανίδη, αρκετών στελεχών της εταιρείας, αλλά και των ορκωτών λογιστών ελεγκτών της. Η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα είναι μακρά.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές