fbpx

ΔΕΗ: Σε αναζήτηση πυθμένα

0 151

Η δημιουργία του διπλού πυθμένα στα σημεία Α, Β (περιοχή τιμών 7,20) ώθησε την διακύμανση στην περιοχή του 8,50.

Η υποχώρηση ωστόσο που ακολούθησε, εξελίχθηκε σε μια έντονη πτωτική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την δυναμική της να μην μπορέσει να συγκρατήσει η παραπάνω περιοχή.

Στηρίξεις: 6,37 – 5,94
Αντιστάσεις: 6,85 – 7,20

ΘΕΤΙΚΟ
Η ζώνη στήριξης 6,37 – 5,94 (πράσινη απόχρωση) θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα κάτω από ισχυρή καταπόνηση και επιβάλλεται να αποτρέψει την διενέργεια των κλεισιμάτων σε χαμηλότερο επίπεδο. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε να εκδηλωθεί μια νέα προσπάθεια για να υπερνικηθεί η πολύ ισχυρή περιοχή αντίστασης του 7,20.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Καθώς η μεσοπρόθεσμη τάση βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κατερχόμενου καναλιού ΕΖ θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να επανέλθουν οι τιμές υψηλότερα του 7,20. Η αποτυχία αυτής σε συνδυασμό με την διέλευση των κλεισιμάτων κάτω από την πλευρά Ε και την ζώνη 6,37 – 5,94 θα ενεργοποιήσει μια νέα πτωτική κίνηση με κατεύθυνση το 5,20.

 

EUROBANK: Προετοιμασία ισχυρής κίνησης

Από την ανάλυση της 6ης Απριλίου είχα επισημάνει πως οι τιμές βρισκόταν σε διαδικασία κορύφωσης της ανοδικής αντίδρασης (ροζ επισήμανση).

Η κατασκευή του σχηματισμού ΑΒΕΖ εγκυμονεί μια ισχυρή κίνηση και συνήθως οι σχηματισμοί αυτού του τύπου δημιουργούνται σε κορυφές ή πυθμένες, ανατρέποντας την προηγούμενη τάση.

Στηρίξεις: 0,87 – 0,83
Αντιστάσεις: 0,93 – 0,96

ΘΕΤΙΚΟ
Η διακύμανση θα πρέπει να παραμείνει κοντά στο πεδίο στήριξης που ορίζεται από την πλευρά Ζ και το 0,87 αλλά και με διάθεση να εδραιωθούν τα κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης αντίστασης 0,93 – 0,96, ώστε να ενισχυθούν οι ανοδικές συνθήκες. Η δυναμική έξοδος από την πλευρά Ε και η άρνηση των τιμών να μπουν ξανά στο πεδίο του σχηματισμού, θα προσδώσει ισχυρή ώθηση στον τίτλο.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η καθοδική διάσπαση της πλευράς Ζ σε συνδυασμό με την αδυναμία επαναφοράς των κλεισιμάτων εντός του σχηματισμού, θα προκαλέσει την ενεργοποίησή του. Σε αυτό το ενδεχόμενο η στήριξη του 0,83 θα δεχθεί ισχυρή καταπόνηση καθώς ο στόχος τοποθετείται πέριξ του 0,55.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More