Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κοροναϊό – Τι εισηγήθηκε η επιτροπή για καρναβάλια, εστίαση και γήπεδα

Αίθουσα Σύνταξης

9 Φεβρουαρίου 2022, 4:57 μμ
Share

Ούτε φέτος θα δούμε καρναβάλι…

Να μην γίνει καμία χαλάρωση των μέτρων για κοροναϊό εισηγήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της χώρας μας. Ο λόγος είναι πως παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε αριθμούς κοντά στις 20.000, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν είναι ακόμα η επιθυμητή, ενώ την ίδια στιγμή οι θάνατοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την Ελλάδα να καταγράφει καθημερινά πάνω από 100 θανάτους.

Έτσι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιτροπή εισηγείται να μην πραγματοποιηθούν ούτε φέτος τα καρναβάλια. Μάλιστα, εφόσον η κυβέρνηση εισακούσει την πρόταση των ειδικών αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ακόμα, η διασκέδαση θα παραμείνει μόνο για καθήμενους. Το μόνο που αναμένεται να αλλάξει στην εστίαση θα είναι ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι. Δηλαδή το όριο θα αυξηθεί στα οκτώ άτομα, από τα έξι που ισχύει σήμερα.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγούνται να μην αλλάξει κάτι ούτε στα γήπεδα, όπου σήμερα ισχύει το πλαφόν του 10% της χωρητικότητας, με ανώτατο πλαφόν σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.

 

Το δίλημμα «Απόκριες ή Πάσχα»

Την ίδια στιγμή, εύθραυστη χαρακτήρισε την κατάσταση με την πανδημία, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.

Ο ίδιος μιλώντας στον Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες δήλωσε: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Παράλληλα, τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Το πρόβλημα…

Από την πλευρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου σχολίασε ενόψει των Αποκριών πως το πρόβλημα σε αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν.

Τέλος, για τον υψηλο αριθμό θανάτων ανέφερε τα εξής: «Δεν υπάρχει καθαρή εξήγηση γιατί είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές