Deutsche Bank: 7 εκατ. πλήρωσε για την υπόθεση με το ξέπλυμα χρήματος

Αίθουσα Σύνταξης

21 Ιουλίου 2022, 4:26 μμ
Share

Η Deutsche Bank τακτοποίησε νομική εκκρεμότητα από έρευνα της εισαγγελίας στην Φρανκφούρτης σχετικά με υποψίες για ξέπλυμα χρήματος.

Η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει το ποσό €7,01 εκατ., όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ οι εισαγγελείς σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιβεβαίωσαν, 701 περιπτώσεις ύποπτης δραστηριότητας.

Ο συμβιβασμός έρχεται σε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου αξιωματούχοι της εισαγγελίας εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη για να μάθουν εάν η τράπεζα καθυστέρησε να υποβάλει αναφορά ύποπτης δραστηριότητας σε μια υπόθεση πριν από αρκετά χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται πως η τράπεζα είχε διεκπεραιώσει πληρωμές που σχετίζονται με την ευρύτερη οικογένεια του Σύρου προέδρου Bashar Al-Assad.

Η αστυνομία εισέβαλε ξανά στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στα τέλη Μαΐου για να ερευνήσει τον επενδυτικό της βραχίονα DWS καθώς υπήρχαν υποψίες για greenwashing.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της DWS Asoka Woehrmann παραιτήθηκε λίγο μετά την επιδρομή.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές