Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Στις 2 Μαΐου η κλήρωση, στις 4 Μαΐου οι εξετάσεις

Αίθουσα Σύνταξης

21 Μαρτίου 2025, 5:42 μμ
Share

Την Παρασκευή στις 2 Μαΐου 2025 θα διενεργηθεί η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την απόδοση του αριθμού προτεραιότητας για τη ρύθμιση των ισοβαθμιών στην περίπτωση εισαγωγής Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία και την Κυριακή 4 Μαΐου 2025 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις (δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων και γνώσεων) για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Δημόσιων Ωνασείων Σχολείων.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους σχολείων που προβλέπεται διαδικασία εισαγωγής, ήτοι Πειραματικά, Πρότυπα, Εκκλησιαστικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΑ και της ΔΗΜ.Ω.Σ., στην οποία θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: “Σύγχρονη γνώση και ίσες ευκαιρίες χωρίς κοινωνικούς και οικονομικούς φραγμούς. Ισότητα στην πράξη. Με αγάπη και σεβασμό στο δημόσιο σχολείο, στους μαθητές, στις οικογένειες, στους άξιους εκπαιδευτικούς μας.

Αυτή είναι η θεμέλια λίθος για τη δημιουργία των 22 Ωνασείων Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, τα οποία θα προστεθούν στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Εκ μέρους της Πολιτείας, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση για την πολύτιμη εισφορά στην προσπάθεια να παρέχουμε σύγχρονη καινοτόμα παιδεία.

Επιλέγουμε συνειδητά να μεγαλώσουμε τις ευκαιρίες για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν σε περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες”.

Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (ΔΗΜ.Ω.Σ.) αποτελούν ένα ενιαίο Δίκτυο προτύπων Δημοσίων σχολείων, με κοινωνικό χαρακτήρα. Η υλοποίηση της δημιουργίας και της λειτουργίας του Δικτύου τελεί υπό την εποπτεία του ΥΠΑΙΘΑ, και υποστηρίζεται με τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Τα ΔΗΜ.Ω.Σ.  έχουν σκοπό την ενίσχυση, αναβάθμιση και προαγωγή της παιδείας και του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να καλλιεργηθούν βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία, τα οποία με τη σειρά τους θα διαχυθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εκτός από το ωρολόγιο πρόγραμμα θα λειτουργούν Όμιλοι και Σύνολα, με πρόσθετα αντικείμενα στις θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, στις γλώσσες, στην τέχνη, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Επιπλέον, στους Ομίλους και τα Σύνολα θα πραγματοποιούνται καινοτόμες δράσεις, ενισχυτική διδασκαλία και προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατά τα άλλα τα ΔΗΜ.Ω.Σ. εξυπηρετούν από κοινού με τα υπόλοιπα σχολεία τους σκοπούς της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης και υπάγονται διοικητικά στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το δίκτυο των Δημόσιων Ωνασείων Σχολείων παρέχονται στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.ΔΗΜ.Ω.Σ https://dedimos.minedu.gov.gr/

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές