Δυσαρέσκεια Πεκίνου για το ανακοινωθέν της G7

Αίθουσα Σύνταξης

27 Μαΐου 2016, 1:28 μμ
Share

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα την έντονη δυσαρέσκειά της για το ανακοινωθέν των ηγετών της Ομάδας των 7 (G7), στην οποία διατύπωσαν ανησυχίες για τη Νότια Σινική Θάλασσα.

“Ως οικοδεσπότης της G7, η Ιαπωνία προωθεί το θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας και αναζωπυρώνει τις εντάσεις”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν ωφελούν τη σταθερότητα στη Νότια Σινική Θάλασσα και δεν συνάδουν με τη θέση της G7 ως πλατφόρμας για τις ανεπτυγμένες οικονομίες.

“Η Κίνα είναι σφόδρα δυσαρεστημένη με ό,τι έκαναν η Ιαπωνία και η G7”, δήλωσε η Χούα, παροτρύνοντας τα μέλη της G7 να αποφύγουν ανεύθυνα σχόλια και να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες που να ευνοούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Παράλληλα, η ίδια κάλεσε τα μέλη της G7 να είναι αντικειμενικά και δίκαια και να τηρούν τη δέσμευσή τους ότι δεν θα μεροληπτούν σε εδαφικές διαμάχες.

Αυτό που έκανε η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην εθνική κυριαρχία της Κίνας και είναι απολύτως νόμιμο, εύλογο και άμεμπτο, δήλωσε η Χούα. Η Κίνα διατηρεί σταθερά την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και των υπερπτήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά η ελευθερία διέλευσης εμπορικών πλοίων δεν είναι το ίδιο με την ηθελημένη παραβίαση από πολεμικά πλοία, δήλωσε η Χούα.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

-

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές