e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά η αίτηση μεταβίβασης επικουρικής σύνταξης θανόντος Δημοσίου

Αίθουσα Σύνταξης

22 Μαρτίου 2022, 12:59 μμ
Share

Σε εφαρμογή τέθηκε η ηλεκτρονική αίτηση μεταβίβασης επικουρικής σύνταξης θανόντος Δημοσίου, περιορίζοντας τον χρόνο απονομής στους δύο μήνες από επτά κατά μέσο όρο που διαρκούσε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και η αντίστοιχη ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για επικουρική σύνταξη του ιδιωτικού τομέα (γήρατος, μεταβίβαση, λόγω θανάτου, αναπηρίας).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την εν λόγω υπηρεσία, καταργείται η υποχρέωση επίσκεψης των πολιτών στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και η προσκόμιση δικαιολογητικών, καθώς αυτά αντλούνται, μέσω διαλειτουργικοτήτων με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου. Εφόσον απαιτηθεί, η αρμόδια υπηρεσιακή δομή θα επικοινωνεί κατά περίπτωση με τον αιτούντα για τυχόν ελλείψεις που διαπιστώνονται.

Ενδεικτικά, τους τελευταίους 12 μήνες, το σύνολο των αιτημάτων που κατατέθηκαν για μεταβίβαση επικουρικής σύνταξης θανόντος δημοσίου ξεπέρασαν τις 1.500.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία «αίτηση μεταβίβασης επικουρικής σύνταξης, λόγω θανάτου», o χρήστης εισέρχεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και ακολουθεί τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες => Συνταξιούχοι => ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές