EasyJet: Ραγδαία μείωση πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού

Αίθουσα Σύνταξης

20 Ιουνίου 2022, 10:12 πμ
Share

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ΕasyJet ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι μειώνει περισσότερες πτήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο για να βοηθήσει στη διαχείριση λειτουργικών προβλημάτων, και κυρίως των ελλείψεων προσωπικού σε υπηρεσίες εδάφους και πτήσεων στο Λονδίνο Gatwick και το Άμστερνταμ.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι αναμένει τώρα η χωρητικότητά της το τρίμηνο έως το τέλος Ιουνίου να ανέρχεται περίπου στο 87% των επιπέδων του 2019 και το τέταρτο τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται περίπου 90%, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει αντίκτυπος στα κόστη.

Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι αναμένει να λειτουργήσει το 90% του 2019 αυτό το τρίμηνο και περίπου το 97% το τέταρτο. Η εταιρία σημείωνε ότι η πολύ σφιχτή αγορά εργασίας για τα πληρώματα σε συνδυασμό με τους αυξημένους ελέγχους ασφαλείας για το προσωπικό έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία λυπάται που δεν μπορεί να προσφέρει το επίπεδο υπηρεσιών που αναμένουν οι ταξιδιώτες.

«Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι δράσεις που αναλάβαμε μας οδήγησαν να συνεχίσουμε να εκτελούμε έως και 1.700 πτήσεις και να μεταφέρουμε έως και ένα 250.000 ταξιδιώτες την ημέρα, το απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας δυστυχώς συνεχίζει να έχει αντίκτυπο, οδηγώντας στις ακυρώσεις πτήσεων», είπε.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

8:46 πμ

Αιματηρό ξημέρωμα στη Γάζα με νέες ισραηλινές επιδρομές

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές