Εκλογές στις ΗΠΑ: Σήμερα το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων

Αίθουσα Σύνταξης

1 Οκτωβρίου 2024, 6:23 μμ
Share

Ο Δημοκρατικός Τιμ Γουόλς και ο Ρεπουμπλικανός Τζέι Ντι Βανς θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα ώρα Ελλάδας), στο μοναδικό ντιμπέιτ αντιπροέδρων για τις εκλογές του 2024.

Η εν λόγω τηλεμαχία μάλιστα ενδέχεται να είναι και η τελευταία της προεκλογικής περιόδου, καθώς Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις δεν αναμένεται να αναμετρηθούν εκ νέου επί τηλεοπτικής σκηνής.

Η τηλεμαχία μεταξύ του Γουόλς, 60χρονου κυβερνήτη της Μινεσότα, και του Βανς, 40χρονου γερουσιαστή του Οχάιο, θα φιλοξενηθεί από το δίκτυο CBS News στη Νέα Υόρκη και θα πραγματοποιηθεί χωρίς ζωντανό κοινό.

Το ντιμπέιτ συμπίπτει με ιδιαίτερα κρίσιμες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό – συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών αποκατάστασης των ζημιών από τον τυφώνα Helene στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και της Μέσης Ανατολής στο χείλος του γκρεμού, καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει την εκστρατεία του κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Παρόλο που οι αναμετρήσεις μεταξύ των υποψηφίων για την αντιπροεδρία δεν χαρακτηρίζονται συνήθως ως κρίσιμες και θεωρούνται “συμπληρωματικές” του κύριου προεδρικού γεγονότος, αυτή η τηλεμαχία μπορεί να είναι διαφορετική.

Σε μια αμφίρροπη εκλογική μάχη που μπορεί να κριθεί από δεκάδες χιλιάδες ψήφους σε μερικές πολιτείες, κάθε ευκαιρία για να δημιουργηθούν θετικές εντυπώσεις και πολιτικό momentum είναι πολύτιμη.

Το λιγότερο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι μια συναρπαστική αντιπαράθεση μεταξύ δύο ανδρών με πολύ διαφορετικά στυλ και πολιτικές πεποιθήσεις, καθώς και δύο καμπάνιες με ξεχωριστές στρατηγικές για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου.

Σε κάθε περίπτωση, αμφότεροι θα κληθούν να υπερασπιστούν τα εκλογικά οράματα των υποψήφιων προέδρων, της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και να αναδείξουν τις αδυναμίες της αντίπαλης πλευράς.

Ως προς την πορεία τους μέχρι το ντιμπέιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή του Βανς τον Ιούλιο, στην αρχή του Ρεπουμπλικανικού Εθνικού Συνεδρίου και μόλις μία ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Σε αντίθεση με τον πρώτο αντιπρόεδρο του Τραμπ, Μάικ Πενς, ο Βανς “συγγενεύει” ιδεολογικά με τον πρώην πρόεδρο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο εμπόριο και τη μετανάστευση.

Κι αν ο Βανς φάνταζε εξαρχής ο επικρατέστερος υποψήφιος, η πορεία του Γουόλς προς το νούμερο δύο των Δημοκρατικών ήταν αρκετά πιο απίθανη. Αφού ο Τζο Μπάιντεν εγκατέλειψε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ξεκίνησε την αναζήτηση του συντρόφου της στο ψηφοδέλτιο.

Ο Γουόλς δεν έμοιαζε ο επικρατέστερος για τη θέση, αλλά οι viral εμφανίσεις του στην τηλεόραση, που χλεύαζαν τους Ρεπουμπλικανούς ως “περίεργους”, και η ικανότητά του να υπερασπίζεται τις φιλελεύθερες πολιτικές με γλώσσα φιλική προς τους μετριοπαθείς κέρδισαν τη Χάρις.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:31 μμ

Σκέψεις αποχώρησης των Γκλέιζερ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

12:26 μμ

Ανοδική αντίδραση στο Χ.Α. με τράπεζες και blue chips

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές