Έκτακτη ενίσχυση 43 εκατ. ευρώ για το σεισμό στη Λέσβο

Αίθουσα Σύνταξης

19 Σεπτεμβρίου 2017, 9:25 πμ
Share

Έκτακτη ενίσχυση ύψους 43 εκατ. ευρώ στη Λέσβο, για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών  και την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών που προκάλεσε ο σεισμός των 6,3 R της  12ης  Ιουνίου 2017, υπέγραψε σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πόροι  προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για την επισκευή, ανακατασκευή ή την κατεδάφιση  κτιρίων που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό καθώς και για την επιδότηση ενοικίου των πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο Αναπληρωτής  Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή, δεσμεύσαμε όλους τους απαραίτητους πόρους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  που προκάλεσε ο σεισμός στη Λέσβο.

 Σήμερα, προχωράμε σε έκτακτη ενίσχυση ύψους  43 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες  στέγασης και να επανέλθει άμεσα, η κανονικότητα στο νησί.

Ήδη, από την 31η Αυγούστου,  το Υπουργείο Οικονομίας, έχει καταθέσει αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικώντας  επιπλέον χρηματοδότηση για τις υποδομές που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό.

Εξαντλούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως κάναμε και στην Κω με την  άμεση χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης του λιμένα του νησιού, για την ταχύτερη ικανοποίηση όλων των αναγκών και την οριστική ανακούφιση των πληγέντων».

Η επιδότηση ενοικίου-συγκατοίκησης, ορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα, 350 ευρώ  το μήνα για οικογένειες μέχρι και τριών ατόμων, 400 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες και 500 ευρώ για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων.

Η επιδότηση θα χορηγείται ανά τρίμηνο ενώ η ενίσχυση του πρώτου τριμήνου θα χορηγηθεί αμέσως μετά την έκδοση της Απόφασης Δικαιούχου.    

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές