fbpx

ΕΛ.ΑΣ, δικαστές, ναζί, το ίδιο «μαγαζί»

0 250

Το ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους πρώην αριστερούς στην αυλή του Κούλη, το έχουμε ξαναπεί. Επιβεβαιώθηκε, άλλωστε, με τον πιο δραματικό τρόπο και χτες.

Η ΕΛ.ΑΣ. του μετανοήσαντος αριστερού Τάκη Θεοδωρικάκου, αν και έβλεπε τα φασιστοειδή να προκαλούν και να χαιρετούν ναζιστικά χτες, στην δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ.

Και γιατί να κάνει;

Ότι σκατά (οι Χρυσαυγίτες) και το φτυάρι (οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.).

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως αν αντί για ναζί, απέναντι στους άνδρες του Θεοδωρικάκου υπήρχαν κάποιοι συνταξιούχοι ή ορισμένοι άλλοι ταπεινοί και καταφρονεμένοι πολίτες που διαμαρτύρονταν για τις αδικίες που υφίστανται από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, θα έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας, θα χρησιμοποιούνταν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, οι αύρες θα είχαν αναλάβει δουλειά.

Όμως, εδώ, στην αίθουσα των δικαστηρίων, δεν άνοιξε μύτη.

«Η λέξη ανοχή είναι μικρή για να περιγράψει τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους νεοναζί, σήμερα στο Εφετείο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», αναφερθείς στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό που συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο.

«Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου είδαμε ανθρώπους να φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα, να χαιρετούν ναζιστικά και να έχουν τα κινητά τους σηκωμένα για να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο τους ανθρώπους του αντιφασιστικού κινήματος», σημείωσε, λέγοντας ότι «η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα».

«Όσοι θυμούνται τη δίκη σε πρώτο βαθμό, θα θυμούνται ότι αν από την πλευρά των αντιφασιστών ακουγόταν κουβέντα, αμέσως υπήρχαν αποβολές από την αίθουσα», πρόσθεσε.

«Τη στιγμή που πήγαμε να μπούμε στην αίθουσα εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «ο φρουρός μας ρώτησε πόσοι ήμασταν γιατί υπήρχε περιορισμένος αριθμός θέσεων “για εμάς”». «Μέσα στην αίθουσα, όμως, είδαμε ότι από την πλευρά της Χρυσής Αυγής οι θέσεις ήταν γεμάτες, ενώ στην πλευρά των ανθρώπων που ήρθαν για να στηρίξουν τη Δημοκρατία και την ιστορική μνήμη είχε μπει πολύ λίγος κόσμος, τη στιγμή που βρίσκονταν εκατοντάδες έξω στη συγκέντρωση», εξήγησε. «Είναι προφανές ότι συνειδητά δόθηκαν περισσότερες άδειες στους νεοναζί», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Βεβαίως, ο κ. Ηλιόπουλος ήταν πολύ επιεικής στα λεγόμενά του.

Γιατί, πέρα από τους αστυνομικούς, όνειδος αποτελεί και η στάση των δικαστών.

Στην πρωτόδικη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν κάποιο άτομο του αντιφασιστικού κινήματος από την αίθουσα έλεγε το παραμικρό, εξοβελιζόταν εκτός αιθούσης.

Χτες, τα φασιστοειδή εξαμβλώματα προκαλούσαν και οι δικαστές έκαναν ότι δεν έβλεπαν.

Όπως δεν είδαν και τον Κώστα Πλεύρη, πατέρα του Θάνου, του υπουργού του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χαιρετούσε ναζιστικά.

Σε μία κανονική χώρα, ο Κ. Πλεύρης όχι απλώς θα είχε αποβληθεί από την αίθουσα, αλλά θα είχε «φορτωθεί» και όλο τον ποινικό κώδικα.

Για το καθεστώς Μητσοτάκη, όμως, όλα αυτά είναι κανονικότητα…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More