fbpx

Ελένη Τουλουπάκη: Οι ευθύνες της για το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis (upd)

0 783

Οι δυσώδεις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, με τα ονόματα που… χάθηκαν στη μετάφραση, το άρον άρον κλείσιμο της κύριας ανάκρισης και τα τόσα ακόμα γκρίζα σημεία της, μάλλον επιβεβαιώνουν τον -σημερινό κατηγορούμενο- πρώην αναπληρωτη υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, που έλεγε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης ελληνικού κράτους.

Γιατί ακόμα και με τη μεριά αυτών που υποστηρίζουν πως πρόκειται για πολιτική σκευωρία να είσαι, άντε να εξηγήσεις το «σβήσιμο» του ονόματος του Α. Λοβέρδου, αλλά και των Μανιαδάκη και Φρουζή από το έγγραφο του FBI, όπως και των δυο φαρμάκων της εταιρείας τα οποία επίσης απουσιάζουν από το μεταφρασμένο κείμενο. Σε αυτόν τον κυκεώνα που αποκαλύπτεται «χάνεται» και μια άλλη παράμετρος της υπόθεσης, που έχει να κάνει με τους χειρισμούς της από την ίδια την κα Τουλουπάκη, όταν όλη η κοινωνία απαιτούσε να μάθει τι τελικά συμβαίνει στο χώρο του φαρμάκου και ποιοι «συμμετέχουν» στο φούσκωμα της φαρμακευτικής δαπάνης σε βάρος των δημόσιων ταμείων και των πολιτών.

«Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος, όταν για το γνωστό σκάνδαλο υφίστανται διώξεις άνθρωποι που έκαναν τη δουλειά τους, όπως  εισαγγελείς, δημοσιογράφοι κλπ και όταν παραποιείται ένα τόσο σοβαρό δημόσιο έγγραφο μέσω της μεταφραστικής  υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών» σημειώνει ο συνήγορος της κας Τουλουπάκη, Β. Χειρδάρης. Και έχει δίκιο, αφού και το θέμα είναι σοβαρό και το γνωστό σκάνδαλο προσπαθεί να γυρίσει «τούμπα»επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, και απορίες από τους πολίτες προκύπτουν για τον τρόπο που λειτουργεί η Θέμιδα και οι υπηρέτες της.

Αν ισχύουν τα όσα γράφονται, η παραποίηση του αμερικανικού εγγράφου κατά κάποιον μαγικό τρόπο έγινε σε προηγούμενο χρόνο των αρχών του 2021 όταν και αποτέλεσε μέρος της δικογραφίας, και σίγουρα μετά τις 25 Μαίου 2017, όταν δηλαδή παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, με τα ονοματάκια του, τα φάρμακα του, ολόκληρο το πακέτο. Και το ερώτημα που δεν μπορεί να αποφευχθεί είναι πως είναι δυνατόν επί δυο χρόνια και πλέον, όταν αν δεν μονοπωλούσε τη δημοσιότητα, της αποσπούσε μεγάλο μέρος της, δεν έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε κατ’ αρχάς να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας στο χειρισμό του ανακριτικού υλικού και στη συνέχεια η ταχύτητα της.

Όταν έχουν «αποκαλυφθεί» τέρατα για τις πιέσεις του Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, για τον Τζανακόπουλο που χτύπαγε τις πόρτες των δικαστών, πως είναι δυνατόν να μην είχε ολοκληρωθεί η μετάφραση αυτού του εγγράφου και όλων των υπολοίπων εκείνη την περίοδο; Και η κα Τουλουπάκη που χειριζόταν την υπόθεση δεν είχε μεριμνήσει για αυτό προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών; Έπρεπε να φτάσουμε το καλοκαίρι του ’22 για να διαπιστωθεί λαθροχειρία σε επίσημο ανακριτικό υλικό του 2017;

Εκτός πάλι κι αν ισχύει το ότι το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη προς μετάφραση τώρα από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, οπότε η διαγραφή των ονομάτων είναι «φρέσκια». Οπότε έχει δίκιο ο συνήγορος της καςΤουλουπάκη που μέμφεται τις ανακρίτριες «ότι η κύρια ανάκριση περατώθηκε αιφνίδια και ενώ εκκρεμούν θέματα αναπάντητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More