Ελληνικός Χρυσός: 1,5 δισ. χρέη και δάνεια – Φοροασυλία από ΑΑΔΕ και ΥΠ.ΟΙΚ.

Ανδρέας Μαραθιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 10:30 πμ
Share

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την επιτακτική ανάγκη φορολογικού ελέγχου των οικονομικών στοιχείων που δημοσίευσε η Ελληνικός Χρυσός.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όπως επισημαίνεται μία εταιρεία που ανακοινώνει ξαφνικά μισό δισεκατομμύριο συσσωρευμένα χρέη και δανεισμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου θα πρέπει να εντάσσεται στα κριτήρια επιλογής και προτεραιοποίησης της ΑΑΔΕ για φορολογικό έλεγχο.

Με δεδομένο ότι η κάλυψη των ζημιών, μέσω δανεισμού, μιας θυγατρικής από μία μητρική εταιρεία, ενδέχεται να παραπέμπει σε πρακτικές διάβρωσης της φορολογικής βάσης και τριγωνικών συναλλαγών.

Η ανάγκη ελέγχου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, τονίζουν οι βουλευτές, από τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός όλο το προηγούμενο διάστημα εξέδιδε ανακοινώσεις που υπερθεμάτιζαν τα οφέλη και τα κέρδη από την μεταλλευτική της δραστηριότητα στη Χαλκιδική, την οποία σήμερα ξαφνικά χαρακτηρίζει δημοσίως ως ζημιογόνα.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τις φορολογικές αρχές να ελέγξουν την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για την οικονομική της κατάσταση, μετά από την δημόσια παραδοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ότι η δραστηριότητα της εταιρείας δεν είναι βιώσιμη κι ότι έχει συσσωρεύσει ζημίες μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές