Επιπλέον 15.000 vouchers για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αίθουσα Σύνταξης

4 Σεπτεμβρίου 2020, 1:36 μμ
Share

Δημοσιεύθηκε σήμερα η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ για το παράλληλο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση επιπλέον 15.000 vouchers για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με 30.000.000 ευρώ.

Οι 15.000 αυτές θέσεις έρχονται να προστεθούν στις 79.500 που έχουν ήδη εγκριθεί μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» και έτσι κατά τη φετινή χρονιά θα διατεθούν συνολικά περισσότερα vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς από κάθε άλλη προηγούμενη. Σε σχέση με την περσινή περίοδο, η αύξηση φτάνει το 18% και το σύνολο των προσφερόμενων vouchers φτάνει τις 95.000.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το παράλληλο πρόγραμμα είναι υψηλότερα κατά 3.000 ευρώ ανά κατηγορία οικογενειακού εισοδήματος, ενώ για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα αίτησης και εργαζόμενες μητέρες του δημοσίου τομέα.

Με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σημειώνει πως «σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο, με το παράλληλο πρόγραμμα και τις 15.000 επιπλέον θέσεις κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού. Την ίδια στιγμή, αποκαθιστούμε μια αδικία πολλών ετών, εντάσσοντας για πρώτη φορά σε αυτό και τις γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές