ΕΣΡ: Κρίση κατά περίπτωση για την προβολή της Χρυσής Αυγής

Αίθουσα Σύνταξης

21 Δεκεμβρίου 2016, 11:33 πμ
Share

Κατά περίπτωση θα πρέπει να κρίνει η ΕΡΤ, αλλά και οι ιδιωτικοί σταθμοί αν βρεθούν σε όμοια θέση, αν θα προβάλουν ή όχι τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και απέστειλε στην ΕΡΤ έπειτα από σχετικό ερώτημά της.

Ειδικότερα, το ΕΣΡ στην απαντητική του επιστολή αναφέρει ότι «απόκειται στην έμφρονα κρίση καθενός εκ των αρμοδίων για την εφαρμογή των νόμων οργάνων να εκτιμήσουν αν κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά σε συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει ή όχι στις ανωτέρω ή σε άλλες ποινικές διατάξεις και να πράξει αναλόγως».

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ρ. Μορώνης, θα πρέπει να μεταδίδονται οι κοινοβουλευτικές δράσεις της ΧΑ, ωστόσο άλλες εκδηλώσεις θα πρέπει να μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένες.

Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι -σύμφωνα με το Σύνταγμα- η ΕΡΤ έχει υποχρέωση να τηρεί έναντι των κοινοβουλευτικών κομμάτων την αρχή της αναλογικής ισότητας κατά την παρουσίαση ειδήσεων σχετικών με την πολιτική τους δραστηριότητα.

Από την άλλη πλευρά, συμπληρώνει, κανένας σταθμός δεν υποχρεούται να μεταδίδει στο πλαίσιο πληροφοριών και ειδήσεων λόγους ή εικόνες ή συμπεριφορές εν γένει κομμάτων που συνιστούν ή εμπεριέχουν ή επιδοκιμάζουν αξιόποινες πράξεις, δηλαδή εμπίπτουν σε διατάξεις του ποινικού κώδικα ή ποινικών νόμων.

Προσθέτει, επίσης, ότι τέτοιες αξιόποινες -δηλαδή απαγορευμένες- συμπεριφορές περιλαμβάνονται και στον νόμο 4285/2014 «για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές