fbpx

Εθνική Τράπεζα: «χρυσό» συμβόλαιο σε υπαλλήλους που θα μετακινηθούν στην NBG Pay

0 243

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δίνει στους υπαλλήλους της αυξήσεις στους μισθούς εαν  δεχθούν – εθελοντικά – να μετακινηθούν στην NBG Pay,  την εταιρεία που προέκυψε μετά το deal με την EVO για τον κλάδο των POS.

Πιο αναλυτικά, το «χρυσό» συμβόλαιο περιλαμβάνει μία σειρά από κίνητρα, όπως:

  • 18 μικτούς μισθούς ως κίνητρο μετακίνησης.
  • Συνολικές αυξήσεις στους μισθούς που θα φτάνουν μέχρι 30% περίπου, ανάλογα με τη θέση, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας εταιρείας.
  • Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
  • Ισχύ της κλαδικής και επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τη λήξη τους.
  • Διατήρηση του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού για όσους ήδη το λαμβάνουν.
  • Διατήρηση της παροχής voucher card (κουπόνια σίτισης) για όσους ήδη τη λαμβάνουν.
  • Ενσωμάτωση των εξόδων κίνησης (καύσιμα) στο μισθό με αντίστοιχη αύξηση, ώστε το καθαρό αποτέλεσμα να είναι ισοδύναμο (επιπλέον των αυξήσεων στους μισθούς που αναφέρθηκαν παραπάνω).
  • Διατήρηση των εκπτώσεων – παροχών στα προϊόντα της τράπεζας (επιτόκια, προμήθειες, κ.λπ.).
  • Συνέχιση της ασφάλισης στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. (αφορά σε εργαζόμενους προερχόμενους από την τ. Εθνοκάρτα).
  • Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε οι ασφαλισμένοι συνάδελφοι του ταμείου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ασφάλισή τους στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.. Σε διαφορετική περίπτωση θα επεκταθεί η ασφάλισή τους στο ταμείο για μία επιπλέον 5ετία.

«Η διοίκηση αποδέχτηκε το αίτημα του Συλλόγου ώστε να μην κάνει χρήση του νομικού πλαισίου για υποχρεωτική ‘απόσχιση’ του προσωπικού και η μετακίνηση θα γίνει σε εθελοντική βάση, μέσω κατάλληλων κινήτρων. Ο Σύλλογός μας έτσι, διασφάλισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέξουν και να ορίσουν οι ίδιοι με ηρεμία και ελευθερία το επαγγελματικό τους μέλλον», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.).

H συμφωνία που προβλέπει την απόκτηση από τους Αμερικανούς του 51% της νέας εταιρείας έναντι τιμήματος 158 εκατ. ευρώ, αποτιμώντας τη δραστηριότητα στα 310 εκατ. ευρώ και την τράπεζα να κρατά το 49%, θα ενισχύσει τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας κατά περίπου 65 μ.β..

Όπως, ωστόσο, σχολίασε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Παύλος Μυλωνάς, η αξία του deal με την EVO Payments είναι περισσότερο σημαντική ως προς τη συμμαχία και λιγότερο για τα κεφάλαια.

«Η Εθνική Τράπεζα θα ελέγχει πέριξ του 50% της κοινής εταιρείας που θα συσταθεί και αυτό θα αποφέρει οφέλη και έσοδα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίχτες σε αυτό τον τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H ETE από την πλευρά της, είναι ο μεγαλύτερος εκδότης καρτών, με μερίδιο αγοράς 33% και ο δεύτερος μεγαλύτερος στο κομμάτι του acquiring, με μερίδιο 22% και περίπου 165.000 εμπόρους, οι οποίοι παράγουν πάνω από 11 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More