fbpx

Εξεταστική: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η μη κλήση πολιτικών

0 86

«Αν η αλήθεια είναι πολύτιμη, φρόντισε να την προστατεύσεις με μια σωματοφυλακή από
ψέματα». Για να μην αναγκαστεί να υιοθετήσει τη φράση του Τσώρτσιλ, η κυβέρνηση κατέφυγε στον πιο εύκολο τρόπο για να αποφύγει να δώσει απαντήσεις για την περιβόητη λίστα Πέτσα με τα κονδύλια για την επικοινωνιακή εκστρατεία κατά του Covid19 και για τις δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία, αποφασίζοντας να μην μιλήσει κανείς από αυτούς που γνωρίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Κι έτσι υπονόμευσε το ίδιο το Σύνταγμα, τον κοινοβουλευτισμό και επί της ουσίας το δικαίωμα της γνώσης της αλήθειας στους πολίτες.

Έχοντας «το μαχαίρι και το πεπόνι», η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέρριψε τη λίστα εξέτασης των μαρτύρων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που θα μπορούσαν να διαφωτίσουν μια υπόθεση που σκιάζει το πολιτικό σύστημα με αφορμή για τραγωδία για τη χώρα με 18.000 νεκρούς. Ήταν η απάντηση στα σενάρια για τη στάση που θα κρατούσε η ΝΔ στην εξεταστική, για το αν θα επιχειρούσε να επεκτείνει την έρευνα και στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για το αν θα προχωρούσε και σε δεύτερη εξεταστική για το ίδιο θέμα. Με τον πλέον κυνικό τρόπο, αντί να φέρει ενώπιον των μελών της επιτροπής το πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, τον πρώην υφυπουργό στον πρωθυπουργό και υπεύθυνο για θέματα επικοινωνίας Στέλιο Πέτσα, τον εξ απορρήτων και γενικό γραμματέα της γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον γ.γ. Επικοινωνίας Γ. Μαστρογεωργίου, τους υπουργούς Β. Κικίλια και Θ. Σκυλακάκη, «ετσιθελικά» τους έκρυψε και έδωσε τον λόγο στους… θεσμικούς, την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τον πρόεδρο των εκδοτών Ημερήσιου Τύπου. Λες και στην εξεταστική θα συζητηθούν τα θέματα του αγγελιόσημου και της σύνταξης των δημοσιογράφων…

Το έργο της εξεταστικής ναρκοθετήθηκε με το καλημέρα, ο ρόλος της υποβαθμίστηκε και το
αποτέλεσμα της θα είναι ανούσιο και άνευ ενδιαφέροντος για τους πολίτες, γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρων πως δεν διερευνήθηκε η υπόθεση και ουσιαστικά δεν αναζητήθηκε η αλήθεια.

Δεν θα περάσει έτσι

Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρατήσουν ψηλά το θέμα, γνωρίζοντας ότι μια ανακοίνωση και ένα
«τιτίβισμα» δεν συνιστούν αντίδραση αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα μείζον θέμα, στο οποίο έχουν επενδύσει πολιτικά αλλά και έγινε σημαντική προεργασία με συλλογή στοιχείων, εντοπισμό κατάλληλων προσώπων για καταθέσεις κλπ. «Δεν θα περάσει έτσι, μπορούν να γίνουν πράγματα και στην Επιτροπή με αυτούς τους μάρτυρεες, ιδίως στο κομμάτι των δημοσκοπήσεων αλλά και επιπλέον κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες» σημείωνε στη Voice στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας τον διάλογο Ραγκούση-Κεφαλογιάννη με αφορμή τη λίστα μαρτύρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση των βουλευτών-μελών της Επιτροπής που
καταγγέλλουν «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη». Η ΝΔ έδειξε σήμερα «το έντρομο πρόσωπο της σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση, αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανιψιός, Γρ. Δημητριάδης. Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον…Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More