Ευρωζώνη: Σχεδόν αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Μάιο

Αίθουσα Σύνταξης

30 Μαΐου 2022, 12:47 μμ
Share

Ανεπαίσθητη μεταβολή παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Μάιο, καθώς η ελαφρώς ενισχυμένη αισιοδοξία στις υπηρεσίες και στους καταναλωτές αντιστάθμισε την ήπια υποχώρηση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία.

Ειδικότερα, η σχετική μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε ότι το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες του ευρώ κινήθηκε στις 105 μονάδες τον Μάιο από τις 104,9 του Απριλίου.

Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να παραμείνει στις 104,9 μονάδες.

Το κλίμα στη βιομηχανία σημείωσε μικρή πτώση στις 6,3 μονάδες από τις 7,7 του Απριλίου, αλλά η αισιοδοξία στις υπηρεσίες, τον μεγαλύτερο τομέα της οικονομίας, αυξήθηκε στις 14 μονάδες από τις 13,6 που είχαν προηγηθεί.

Την ίδια ώρα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έδειξε τάσεις βελτίωσης, με τη μέτρηση στις -21,1 μονάδες από τις -22 του Απριλίου.

Τέλος, οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό, οι οποίες είχαν σημειώσει σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, συνέχισαν να κινούνται πτωτικά, υποχωρώντας στο 45,6 τον Μάιο από 50 του Απριλίου.

Παράλληλα, υποχώρηση σημείωσαν και οι προσδοκίες των παραγωγών για τον πληθωρισμό, που έπεσαν στο 56,1, από το ιστορικό ρεκόρ των 60 τον Απρίλιο.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

5:00 μμ

Ποιος θα κάνει μπίζνα χωρίς μίζα;

4:45 μμ

EKT: Η οικονομική κρίση επιστρέφει και θα… μείνει

4:30 μμ

Όμιλος FAIS: Ολοκλήρωσε την πώληση ξενοδοχείου στη Σαντορίνη αντί 28 εκατ. ευρώ

4:16 μμ

Παγιδευμένη η Αθήνα στον… ιστό του Ζελένσκι

4:02 μμ

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Σαμαρά

3:58 μμ

Να μιλάει ο Βάζελος για διαιτησία

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές