Φάρσαλα: Συνελήφθη ο ιερέας με την καταδίκη για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ

Αίθουσα Σύνταξης

29 Μαρτίου 2022, 11:01 πμ
Share

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 45χρονος ιερέας από τα Φάρσαλα, που την περασμένη εβδομάδα είχε φύγει από το Δικαστήριο προτού ανακοινωθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση.

Ο 45χρονος ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα, όπου βρέθηκε μαζί με τη γυναίκα του για λόγους που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο ιερέας συνελήφθη δυνάμει καταδικαστικής απόφασης, καθώς όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου αποχώρησε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας προτού το δικαστήριο τού επιβάλει την ποινή κάθειρξης 15 ετών έχοντας κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση. Ο ιερέας (σ.σ. χωρίς να είναι κρατούμενος) με την ολοκλήρωση της απολογίας του, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα όταν το Δικαστήριο διέκοψε για διάσκεψη και προκειμένου να εκδώσει απόφαση μετά και την εισαγγελική πρόταση. Όταν οι δικαστές επέστρεψαν στην αίθουσα, με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, σε αντίθεση με τις άλλες δύο συγκατηγορούμενες απουσίαζε από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας αποτέλεσε τον μοναδικό τελικά καταδικασθέντα για την υπόθεση υπεξαίρεσή 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, αλλοιώνοντας επί σειρά ετών μισθολογικές καταστάσεις ιερέων που υπηρετούσαν σε εκκλησίες των Φαρσάλων.

Να διευκρινιστεί ότι με την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο ιερέας θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη Φυλακή προκειμένου να επιμετρηθεί η νέα ποινή (σ.σ. πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ισόβια).

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές