Η μεταλλευτική εταιρεία Ferrexpo ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την προσωρινή αναστολή της παραγωγικής της δραστηριότητα στην Ουκρανία μετά από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές στις κρατικές ηλεκτρικές υποδομές.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους σε όλη την Ουκρανία σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας 97 τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας.
Η Ferrexpo, ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας pellets σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, ανακοίνωσε πως η παροχή ενέργειας για τη λειτουργία των βασικών υποδομών της είναι περιορισμένη πλέον.
Η εταιρεία τόνισε πως σε αυτήν τη φάση διαθέτει επαρκή αποθέματα προϊόντων για να καλύψει τους αναμενόμενους όγκους πωλήσεων.
Η αξιολόγηση των ζημιών που προκλήθηκαν στις ηλεκτρικές υποδομές και η εκτίμηση για τον χρόνο που θα ανασταλεί η παραγωγική δραστηριότητα βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε η εταιρεία.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
Ferrexpo - αναστολή - Ουκρανία - παραγωγή - ρωσικοί βομβαρδισμοί






































