Φέσσας: Η Ελλάδα να επανενταχθεί επί ίσοις όροις στην παγκόσμια οικονομία

Αίθουσα Σύνταξης

18 Μαΐου 2018, 10:55 πμ
Share

«Με την προοπτική ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, οι αγορές έχουν, ήδη, στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Το διακύβευμα είναι η ικανότητα της χώρας μας να επανενταχθεί επί ίσοις όροις στην παγκόσμια οικονομία».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας σήμερα (Παρασκευή, 18/5/2018), στη διήμερη συνάντηση κορυφής της BUSINESSEUROPE στη Σόφια της Βουλγαρίας και πρόσθεσε:

«η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη και δημοσιονομική πειθαρχία, αν επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα τις βιωσιμότητας του χρέους και να αλλάξει την εικόνα της ως χώρα χαμηλής ανταγωνιστικότητας και αδύναμων θεσμικών επιδόσεων. Οι αγορές παρακολουθούν, προσεκτικά τις εξελίξεις για να εντοπίσουν εκείνα τα σημάδια που δείχνουν ότι η επιστροφή στις συνήθειες κακής διακυβέρνησης του παρελθόντος δεν είναι επιλογή, και ότι θα αποφευχθεί με κάθε κόστος. Επιπλέον, οι αγορές θα εκτιμούσαν τη συνέχιση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί πλήρως, ώστε να καταφέρει η χώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, εδραιώνοντας έτσι την υλοποίηση ισχυρών οικονομικών επιδόσεων στο μέλλον. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία με δεδομένη την αβεβαιότητα που υπάρχει σε σχέση με την προοπτική ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

»Στο πλαίσιο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε την πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ της περιόδου 2021-2027. Σε τομείς, όπως το μεταναστευτικό, η ευρωπαϊκή άμυνα και προστασία των εξωτερικών συνόρων, η ψηφιακή σύγκλιση, η σύνδεση των ευρωπαϊκών πόρων με το κράτος δικαίου και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική στήριξη από όλους τους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Φέσσας.

Θ.Ξ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές