Φον Ντερ Λάιεν: Καλωσορίζει την πρόταση Μέρκελ-Μακρόν

Αίθουσα Σύνταξης

19 Μαΐου 2020, 6:51 πμ
Share

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν καλωσόρισε “την εποικοδομητική πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας” για την δημιουργία ταμείου ανάκαμψης των οικονομιών της ΕΕ από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ύψους 500 δισ.Ευρώ το οποίο θα παρέχει αναπτυξιακά κονδύλια στα Κράτη Μέλη.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν, η πρόταση Μέρκελ- Μακρόν “αναγνωρίζει το εύρος και το μέγεθος της οικονομικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, και ορθώς δίνει έμφαση στην ανάγκη επεξεργασίας μιας λύσης με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό στον πυρήνα της”.

Όπως εξήγησε “αυτό συμβαδίζει με την πρόταση στην οποία επεξεργάζεται η Κομισιόν, η οποία θα λαμβάνει επίσης υπόψη τις απόψεις όλων των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Σημειώνει δε ότι η Κομισιόν “είναι πεπεισμένη ότι η στρατηγική οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να βασίζεται σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες που λειτουργούν από κοινού”.

Απαριθμώντας τους ανέφερε τα εξής:

– “τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν για να μπορέσουν τα κράτη μέλη να στηρίξουν την οικονομία, με τη μορφή κυρίως του ευέλικτου πλαισίου κρατικών ενισχύσεων και της ενεργοποίησης της ρήτρας διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, καθώς και της στήριξης που παρέχει η ΕΚΤ και η ΕΤΕπ”

– “τα δάνεια 540 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάφορες μορφές που αποτελούν την καρδιά της απάντησης της Ευρωομάδας, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος SURE της Κομισιόν” και

– “το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο που συμπληρώνεται από το μέσο ανάκαμψης, το οποίο θα εγκρίνει η Κομισιόν την επόμενη εβδομάδα”

“Μαζί αυτά τα σχέδια πρέπει να επιτρέψουν στα Κράτη Μέλη και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την κρίση και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τις τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για να επανέλθει η ευρωπαϊκή οικονομία στο δρόμο της”.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

8:46 πμ

Αιματηρό ξημέρωμα στη Γάζα με νέες ισραηλινές επιδρομές

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές