Φον ντερ Λάιεν: Μεγάλες ευρωπαϊκές επενδύσεις σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Αίθουσα Σύνταξης

17 Ιουλίου 2023, 11:48 πμ
Share

“Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική” με τρόπο επωφελή για τις τοπικές κοινωνίες, τόνισε εμφατικά η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο πλαίσιο της συζήτησής της με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα στις Βρυξέλλες.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η Σύνοδος ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, που πραγματοποιείται σήμερα 17/7 και αύριο 18/7, είναι η πρώτη εδώ και οκτώ χρόνια. “Ο κόσμος έχει σίγουρα αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Περάσαμε μια παγκόσμια πανδημία, έχουμε έναν μεγάλο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Χρειαζόμαστε λοιπόν τους στενούς μας φίλους να είναι δίπλα μας σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς”, ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής χαιρέτισε την επανεμφάνιση της Βραζιλίας “ως μεγάλου παράγοντα στην παγκόσμια σκηνή. Είναι επίκαιρο και ήδη δίνει θετική ώθηση στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο περιοχών μας. Θέλουμε να εργαστούμε σκληρά χέρι-χέρι μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας”, όπως επισήμανε. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο στόχος είναι η διευθέτηση τυχόν διαφορών που απομένουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να πραγματοποιηθεί η συμφωνία ΕΕ-MERCOSUR. “Θέλουμε να είμαστε ο εταίρος που έχει μαζί σας μια win-win συμφωνία από την οποία επωφελούνται και οι δύο πλευρές” προσέθεσε.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές