Γαλλία: Πυρκαγιά στον Καθεδρικό ναό της Ναντ – Έρευνα για εμπρησμό

Αίθουσα Σύνταξης

18 Ιουλίου 2020, 10:45 πμ
Share

Έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση ξεκίνησαν οι Αρχές της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο γοτθικό καθεδρικό ναό της πόλης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σενές.

«Σε αυτό το στάδιο διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση», δεδομένου ότι εντοπίστηκαν «τρεις διαφορετικές εστίες», εξήγησε ο εισαγγελέας.

«Δεν μπορούμε ακόμη να εξαγάγουμε συμπεράσματα, επειδή πρέπει να ερευνηθούν πολλά πράγματα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία» πρόσθεσε.

Λίγο πριν από τις 8 το πρωί περαστικοί είδαν τις φλόγες και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από τη φωτιά, που σβήστηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα από περίπου 70 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκε το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο του γοτθικού ναού.

«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο στρατηγός Λοράν Φερλέ, σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε μπροστά στο ναό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται στον εν λόγω καθεδρικό ναό, στο κέντρο της Νάντης.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές