Γαλλία: Στο 3,2% θα αυξηθεί το έλλειμμα το 2019 μετά τις εξαγγελίες Μακρόν

Αίθουσα Σύνταξης

17 Δεκεμβρίου 2018, 1:46 μμ
Share

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο Εμανουέλ Μακρόν, ως απάντηση στα «κίτρινα γιλέκα», αλλά και για τις επιπτώσεις στα δημοσιοοικονομικά της χώρας, παρείχε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Les Echos.

Όπως αποκάλυψε ο Φιλίπ, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα αυξηθεί ελαφρά το 2019 και θα φθάσει το 3,2% του ΑΕΠ λόγω του πακέτου των μέτρων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η αύξηση των 100 ευρώ για τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στον κατώτατο μισθό θα έλθει μέσω της αύξησης του πριμ παραγωγικότητας που θα καταβληθεί ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου για να συμπληρώσει τον μισθό του Ιανουαρίου.
Η αύξηση δεν αφορά όλους τους αμειβόμενους με το κατώτατο μισθό, διότι το πριμ παραγωγικότητας λαμβάνει υπ’ όψιν το σύνολο των εισοδημάτων του νοικοκυριού, αλλά «θα διευρύνουμε τον αριθμό των νοικοκυριών που θα λάβουν την αύξηση από 3,8 σε 5 εκατομμύρια», όπως ανέφερε.

Συνολικά, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη Δευτέρα, αποτιμώνται σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εκτός από την αύξηση του μισθού, περιλαμβάνονται επίσης η απαλλαγή των υπερωριακών αμοιβών από την φορολογία και η εξαίρεση των συνταξιούχων που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ από την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.

Για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις των μέτρων που εξαγγέλθηκαν επί των δημοσίων οικονομικών, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει την ελάφρυνση των φόρων των επιχειρήσεων σε εκείνες με κύκλο εργασιών κάτω των 250 εκατομμυρίων ευρώ για το επόμενο έτος. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, οι ελαφρύνσεις αυτές θα καθυστερήσουν έναν χρόνο, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση «δεν άκουσε αρκετά τους Γάλλους» και «διέπραξε σφάλματα» στην διαχείριση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές