ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προς εδραίωση μιας νέας βάσης

Χρήστος Χριστόπουλος

14 Μαΐου 2021, 1:18 πμ
Share

Συνεχίζεται η προσπάθεια, που έχει επιδοθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να εδραιώσει ως βάση την πλευρά Β του ανερχόμενου καναλιού ΑΒ (πράσινη απόχρωση) με σκοπό την εκδήλωσημιας νέας δυναμικής εκκίνησης.

Στηρίξεις: 9,60 – 9,18
Αντιστάσεις: 10,12 – 10,60

ΘΕΤΙΚΟ
Από την επιτυχημένη εξέλιξη αυτής της προσπάθειας θα αρχίσει μια νέα κίνηση με στόχο την υπέρβαση της ζώνης αντίστασης 10,12 – 10,60. Η περιοχή στήριξης 9,60 – 9,18 θα συνεχίσει να συμβάλλει σε αυτό με την παραμονή των κλεισιμάτων υπεράνω αυτής διατηρώντας με αυτό τον τρόπο σε ισχύ τις ανοδικές συνθήκες.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η αδυναμία συγκράτησης των κλεισιμάτων από το 9,18 θα υποβάλει σε δοκιμασία την αντοχή της ανερχόμενης ευθείας Ζ και ταυτόχρονα θα ενισχυθούν σημαντικά οι συνθήκες πτώσης με κίνδυνο να προσεγγιστεί η πλευρά Α του καναλιού ΑΒ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Διορθωτική υποχώρηση

Η εντυπωσιακή ανοδική πορεία έχει ανακοπεί από μια διορθωτικού χαρακτήρα υποχώρηση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια δυναμική επαναφορά των τιμών στα προηγούμενα υψηλά.

Στηρίξεις: 1,98 – 1,85
Αντιστάσεις: 2,20 – 2,40

ΘΕΤΙΚΟ
Η μακροχρόνια ανερχόμενη ευθεία Α και η ζώνη στήριξης 1,98 – 1,85 θα δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας σε μια περαιτέρω καθοδική πορεία. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά ώστε να εδραιωθεί η διακύμανση σε αυτά τα επίπεδα και να ενεργοποιηθεί μια νέα προσπάθεια με σκοπό την υπέρβαση της περιοχής του 2,20 – 2,40.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η σημαντική αποδυνάμωση των συνθηκών ανόδου οδηγεί τις τιμές να δοκιμάσουν την παραπάνω ζώνη στήριξης. Η αδυναμία παραμονής των κλεισιμάτων υψηλότερα της Α θα προκαλέσει μια ισχυρή καθοδική κίνηση με κατεύθυνση την περιοχή του 1,70.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές